ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Σχολεία: Στα θρανία επιστρέφουν χιλιάδες μαθητές - Πού δεν θα χτυπήσει το κουδούνι

14/9/2020 6:20:40 πμ

Σχολεία: Στα θρανία επιστρέφουν χιλιάδες μαθητές - Πού δεν θα χτυπήσει το κουδούνι

Αγιασμός, βιβλία και ενημέρωση περιλαμβάνει η σημερινή πρώτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς. Ανεξάρτητα με την ώρα που θα τελεστεί ο αγιασμός, η προσέλευση των μαθητών στα σχολεία θα πρέπει να γίνει στις 8:15.

Οι μαθητές θα λάβουν τα βιβλία τους και θα ενημερωθούν από τους εκπαιδευτικούς τους για τις νέες συνθήκες υπό τις οποίες θα λειτουργήσουν τα σχολεία λόγω του κορωνοϊού. Έτσι θα ενημερωθούν για τους νέους κανόνες καθαριότητας και υγιεινής βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ με έμφαση τον καθαρισμό των χεριών και τη χρήση της μάσκας.

Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν φοράει μάσκας, δεν θα του επιτρέπεται η είσοδος στη τάξη και λαμβάνει απουσία. Σε κάθε σχολείο θα πρέπει να υπάρχει ένας υπεύθυνος για τη διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων. Ο επιδημιολόγος Χ. Γώγος δήλωσε χθες στο Mega πως από τρία κρούσματα και πάνω μπορεί να χρειαστεί να κλείσει ακόμη και ολόκληρο το σχολείο.

Κλειστά σχολεία σε Πέλλα και Λήμνο

Τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των σχολείων έως και τις 16 Σεπτεμβρίου σε όλες τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου και Πέλλας.

Αποφασίστηκε επίσης για προληπτικούς λόγους, η προσωρινή αναστολή λειτουργίας έως και τις 18 Σεπτεμβρίου των πάσης φύσεως εκπαιδευτικών λειτουργιών του νηπιαγωγείου ειδικής αγωγής και του δημοτικού ειδικής αγωγής Καλλιθέας καθώς και του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξάνδρειας στην Ημαθία.

Copyright © 2020 RThess All rights reserved