ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Μάσκες: Σταματά η παραγωγή τους μετά το φιάσκο- Αναμένονται νέες προδιαγραφές

15/9/2020 6:21:46 πμ

Μάσκες: Σταματά η παραγωγή τους μετά το φιάσκο- Αναμένονται νέες προδιαγραφές

Σταματά η παραγωγή των μασκών για τους μαθητές μετά τις αντιδράσεις για το μέγεθός τους. Σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούσαν το μέγεθος του κεφαλιού των παιδιών.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας απάντησε ότι οι αρμόδιες Επιτροπές συνέστησαν τις διαστάσεις και πως οι οδηγίες που δόθηκαν αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των μασκών. Η συγκεκριμένη διατύπωση δεν ήταν σαφής  με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Διακόπτεται η παραγωγή

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) εξέδωσε ανακοίνωση για το ζήτημα των μασκών που διανέμονται στα σχολεία, στην οποία αναφέρει ότι «μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας».

«Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19» καταλήγει η ανακοίνωση.
Copyright © 2020 RThess All rights reserved