ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


ΘΕΜΑ ΡΘ: Εισακούστηκαν οι «φωνές» των παραγωγών των λαϊκών αγορών- Επαναλειτουργία στο 50% σε Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς και Πιερία (audio)

15/9/2020 9:39:41 μμ

ΘΕΜΑ ΡΘ: Εισακούστηκαν οι «φωνές» των παραγωγών των λαϊκών αγορών- Επαναλειτουργία στο 50% σε Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς και Πιερία (audio)

Σειρά συναντήσεων με πολιτικούς φορείς, είχαν αυτές τις ημέρες οι εργαζόμενοι στις λαϊκές αγορές, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν σε τέσσερις νομούς της Βόρειας Ελλάδας,  οι λαϊκές αγορές.

Χθες, μέλη της Ομοσπονδίας Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης συναντήθηκαν με τον  υφυπουργό Μακεδονίας - Θράκης Θόδωρο Καράογλου,  ενώ σήμερα το πρωί είχαν συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και αργότερα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νικόλαο Παπαθανάση, ο οποίος βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για το Thessaloniki Helexpo.

Τα αιτήματά τους, ήταν να επαναλειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές στους νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς και Πιερίας,  είτε κανονικά, είτε με το μέτρο του 50%, δηλαδή να τοποθετούνται οι μισοί από τους προβλεπόμενους πάγκους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Σωματείων  Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης,  Άγγελος Δερετζής, μετά και την συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία του 50% των λαϊκών αγορών, στους τέσσερις νομούς, όπου λόγω κορωνοϊού παρέμεναν έως σήμερα κλειστές.

Εν όψει του νέου νομοσχεδίου που θα κατατεθεί τον επόμενο μήνα, ο κ. Δερετζής, μετά τη συνάντησή  του με τον Κ. Παπαθανάση,  τόνισε:  «ζητάμε τη σύσταση του οργανισμού για την Αθήνα, τη  Θεσσαλονίκη και για τις περιφερειακές ενότητες Πέλλας- Κιλκίς. Πρέπει να ενταχθούν και αυτές στην Περιφέρεια,  σαν Οργανισμός.  Τα θέματα θα λύνονται πιο γρήγορα».

Επιπλέον ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, έκανε λόγο και για τις συζητήσεις που έκανε με τον υφυπουργό, αναφορικά με την ένταξη των λαϊκών αγορών σε προγράμματα ΕΣΠΑ. «Πρέπει οι λαϊκές να αναβαθμιστούν. Δεν πάει άλλο», σημείωσε ο κ. Δερετζής.


Ακούστε τα ηχητικά αποσπάσματα:

Copyright © 2020 RThess All rights reserved