ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Θεσσαλονίκη Μαζί: Φιάσκο η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας

16/9/2020 9:00:00 πμ

Θεσσαλονίκη Μαζί: Φιάσκο η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας

«Ανάπλαση φιάσκο η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, με τις ευθύνες να βαραίνουν προσωπικά τον κ.Ζέρβα. Οι πειραματισμοί του Δημάρχου όμως έχουν δραματικές επιπτώσεις στην ίδια την Θεσσαλονίκη», τονίζει σε ανακοίνωση της η παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί σχολιάζοντας το σχέδιο της διοίκησης Ζέρβα για συνδυασμό ανάπλασης και κατασκευής υπόγειου παρκινγκ στην Πλατεία Ελευθερίας, θέμα που ανέδειξε το μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Ο κ. Ζέρβας πρέπει να σταματήσει επιτέλους να εμπαίζει τους πολίτες, να χειροτερεύει την καθημερινότητά μας και να κάνει τα - όχι και τόσο αθώα- παιχνιδάκια του με τα έργα υποδομής της Θεσσαλονίκης», σημειώνεται.
 

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ανάπλαση φιάσκο η ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, με τις ευθύνες να βαραίνουν προσωπικά τον κ.Ζέρβα. Οι πειραματισμοί του Δημάρχου όμως έχουν δραματικές επιπτώσεις στην ίδια την Θεσσαλονίκη.

Επι ενάμιση χρόνο, η Πλατεία Ελευθερίας είναι με λαμαρίνες, όπως οι λαμαρίνες του Μετρό που κατέστρεψαν την αγορά της πόλης αλλά με ευθύνη πλέον και του ίδιου του Δημάρχου Θεσσαλονίκης δεν θα απομακρυνθούν σύντομα.

Και αφού δεν έχει παρουσιαστεί και εγκριθεί κατασκευαστικό έργο, οι λαμαρίνες από την πλατεία Ελευθερίας απομακρύνονται όχι όμως για να μας παρουσιάσει ο κ.Ζέρβας ένα νέο έργο που θα δώσει ανάσα στην πόλη, αλλά για να ξαναφέρει το πάρκινγκ!

Η πολιτική υπόσχεση του Δημάρχου πέρυσι ήταν πως θα υλοποιηθεί  το έργο της ανάπλασης με ένα πάρκο μνήμης, αλλά ο ίδιος διέλυσε την εργολαβία για να διερευνήσει τη δυνατότητα κατασκευής υπογείου χώρου στάθμευσης.

Ο κ. Ζέρβας πρέπει να σταματήσει επιτέλους να εμπαίζει τους πολίτες, να χειροτερεύει την καθημερινότητά μας και να κάνει τα - όχι και τόσο αθώα- παιχνιδάκια του με τα έργα υποδομής της Θεσσαλονίκης.

Ότι θα είναι χαμένη τετραετία για την πόλη το καταλάβαμε.

Είναι ανεπίτρεπτο όμως, σήμερα, ύστερα από τόσα χρόνια ταλαιπωρίας, η Πλατεία Ελευθερίας να «ανοίγει» και πάλι, στην προηγούμενη κατάστασή της, χωρίς προοπτική.

Το 2013 έγινε ο διαγωνισμός και το 2018 ολοκληρώθηκε η μελέτη, με κόστος του Δήμου στα 200.000€ και βάσει αυτής προκηρύχθηκε συμβατικό έργο 5.000.000€.

Τα χρήματα αυτά χάνονται μαζί με έναν ακόμα δημόσιο χώρο, χώρο πρασίνου που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η Θεσσαλονίκη.

Και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μας συμβουλεύει να κάνουμε υπομονή και βλέπουμε.

Παιχνίδια με lego στο σαλόνι του, όχι στην πόλη.

Παιχνίδια με τα λεφτά μας και τα νεύρα μας κάνει ο κ. Ζέρβας, καθώς δεν πρόκειται να βελτιωθεί ούτε το αστικό περιβάλλον, ούτε το κυκλοφοριακό.


Copyright © 2020 RThess All rights reserved