ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Θέμα ΡΘ: Διχάζει το ''χακί'' στα 18 - Υπό συζήτηση η 12μηνη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας

21/9/2020 6:07:27 μμ

Θέμα ΡΘ: Διχάζει το ''χακί'' στα 18 - Υπό συζήτηση η 12μηνη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας

Οι αλλαγές που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Θεσσαλονίκη στη στρατιωτική θητεία με υποχρεωτική κατάταξη στα 18 έτη και αύξηση της θητείας σε 12 μήνες από εννέα που είναι σήμερα, φέρνουν και αντιδράσεις.
Ένα από τα βασικά στοιχεία που αλλάζουν είναι ότι θα υπάρξει νόμος για υποχρεωτική θητεία αμέσως μετά την Γ’ Λυκείου.
Πριν τις οριστικές αποφάσεις όλα βρίσκονται πάνω στο «τραπέζι».

«Εξετάζουμε την υποχρεωτική στράτευση στα 18» ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου από το Thessaloniki Helexpo Forum ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Τόνισε πως «δεν πρόκειται η θητεία να αυξηθεί πέρα των 12 μηνών».

Το θέμα συζητήθηκε στην εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς στο Ράδιο Θεσσαλονίκη. 
«Είμαστε υπέρ των αποφάσεων που θα κρίνει ως σκόπιμες και σωστές η κυβέρνηση για τα εθνικά μας συμφέροντα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης.
«Η ΝΔ επιλέγει μία στάση εθνικισμού και ψευτοπατριωτισμού» τόνισε ο Γιώργος Μπαϊράμογλου,  μέλος της γραμματείας Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.
«Η εξέλιξη αυτή της 12μηνης θητείας και δη στα 18, δε συνάδει με τα θέλω της Νέας Γενιάς. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να ανοίξουμε μία συνολικότερη, ψύχραιμη και ώριμη συζήτηση», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαΐράμογλου.
Ενάντια στην υποχρεωτική στράτευση στα 18 είναι και η Νεολαία του ΚΚΕ. Όπως υποστήριξε ο Σγούρος Θανάσης μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ «οι 18χρονοι θα πρέπει να συνεχίσουν την εκπαιδευτική διαδικασία και μετά να αποφασίσουν οι ίδιοι πότε θα μπορέσουν να πάνε στον στρατό». Πρόσθεσε πως «υπάρχουν σημαντικότερα ζητήματα που πρέπει να επιλυθούν».

Ακούστε παρακάτω την εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς και τις απόψεις των ακροατών για το θέμα:
Copyright © 2020 RThess All rights reserved