ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


ΘΕΜΑ ΡΘ: Από 1 Οκτωβρίου η ανανέωση καρτών παρκινγκ των μόνιμων κατοίκων- Εν αναμονή νέων θέσεων στάθμευσης (audio)

28/9/2020 8:34:19 μμ

ΘΕΜΑ ΡΘ: Από 1 Οκτωβρίου η ανανέωση καρτών παρκινγκ των μόνιμων κατοίκων- Εν αναμονή νέων θέσεων στάθμευσης (audio)

Ξεκινάει από την 1η Οκτωβρίου η διαδικασία της ανανέωσης των καρτών στάθμευσης για τους μόνιμους κατοίκους της Α’ και Γ’ δημοτικής κοινότητας. Η ανανέωση των καρτών για το έτος 2021 ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου.

Οι πολίτες μπορούν να μέσω της ιστοσελίδας www.thesi.gr ή της αντίστοιχης εφαρμογής, να συμπληρώσουν την αίτηση και να συνυποβάλουν σκαναρισμένο το Ε1 της φορολογικής τους δήλωσης.

«Επιμένω στο να κάνουν οι πολίτες τις αιτήσεις τους ηλεκτρονικά», τονίζει στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργος Αβαρλής.

Σύμφωνα με τον κ. Αβαρλή, πρόκειται για μία «πολύ απλή διαδικασία». Μετά την συμπλήρωση της αίτησης, οι κάτοικοι αυτόματα θα έχουν τον αριθμό του πρωτοκόλλου και δεν χρειάζεται να προσέλθουν στο Δημαρχείο για να πάρουν κάρτα. «Δεν χρειάζεται κάρτα για να την κολλήσουν στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου», υπογραμμίζει ο αντιδήμαρχος Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Στις περιπτώσεις μη δυνατότητας ηλεκτρονικής υποβολής, η ανανέωση κάρτας γίνεται και στο κτίριο του Δημαρχείου, για τους κατοίκους του κέντρου, καθώς επίσης και στο κτίριο της οδού Θεοφίλου 25, στην Άνω Πόλη, για τους κατοίκους της Γ΄ δημοτικής κοινότητας. Ωστόσο όπως επισημαίνει ο κ. Αβαρλής: «δεν θέλουμε να έρθουν στο Δημαρχείο. ‘Οσο λιγότεροι έρχονται στο Δημαρχείο, τόσο λιγότεροι οι κίνδυνοι να μεταφερθεί ο covid».

 

Νέες θέσεις παρκινγκ... στα σκαριά

«Είμαστε υπό συζήτηση με την εταιρεία, για να μας παραχωρήσουν νέες θέσεις για μόνιμους κατοίκους στο κέντρο και ανατολικά», υποστηρίζει ο κ. Αβαρλής,  συμπληρώνοντας: «ωστόσο δεν έχουμε καταλήξει».

Αναφορικά με την πολυσυζητημένη Πλατεία Ελευθερίας, όπου αναμένεται να γίνει η ανάπλαση και η δημιουργία υπόγειου πάρκινγκ,  είναι στα σχέδια του Δήμου, σύμφωνα με τον  αντιδήμαρχο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Μεταναστευτικής Πολιτικής, να αξιοποιηθεί ο  χώρος ως πάρκινγκ,  μέχρι να ξεκινήσει το έργο.  «Στη σκέψη της διοίκησης, από την στιγμή που θα πάρουμε την έγκριση της αρχαιολογικής υπηρεσίας, είναι να σκεπαστεί ο χώρος και  να δοθούν θέσεις στάθμευσης», καταλήγει ο κ. Αβαρλής.

 

 Ακούστε τα ηχητικά αποσπάσματα:Copyright © 2020 RThess All rights reserved