ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Θέμα ΡΘ: Στα κάγκελα οι μαθητές σε 30 υπό κατάληψη σχολεία - Πώς θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες

29/9/2020 9:19:48 μμ

Θέμα ΡΘ: Στα κάγκελα οι μαθητές σε 30 υπό κατάληψη σχολεία - Πώς θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες

Συνεχίζονται οι  καταλήψεις των μαθητών για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν κυρίως τις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού από τα σχολεία.
Μάλιστα οι κινητοποιήσεις τους θα κορυφωθούν την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου με πανελλαδικά συλλαλητήρια και πορείες. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για τις 10:30 π.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Οι μαθητές δεν φαίνεται να κάνουν πίσω αφού τα αιτήματά τους δεν έχουν ικανοποιηθεί ενώ οι καταλήψεις στην Κεντρική Μακεδονία ανέρχονται σε περίπου 60, οι 30 εξ αυτών στη Θεσσαλονίκη.

«Οι καταλήψεις προφανώς δεν έχουν καμία θέση. Είμαστε εδώ για διάλογο, με ανοιχτά σχολεία», δήλωσε τη χθες, Δευτέρα, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως η οποία μάλιστα έθεσε και θέμα αναπλήρωσης των διδακτικών ωρών.

Για το θέμα της αναπλήρωσης μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης.
Σύμφωνα με τον ίδιο το νομοθετικό πλαίσιο ορίζει πως είτε θα αξιοποιηθούν οι σχολικές γιορτές, είτε θα περιοριστούν οι εκδρομές και οι περίπατοι είτε (σε περίπτωση που οι μέρες που θα χαθούν θα είναι περισσότερες από 15) θα παραταθεί το σχολικό έτος.

Από τη Συντονιστική Επιτροπή των Μαθητών Θεσσαλονίκης τέθηκε  αρχικά το θέμα των κενών θέσεων καθηγητών ζητώντας από το Υπουργείο Παιδείας να καλυφθούν άμεσα.
«Οι συνελεύσεις των σχολείων θα αποφασίσουν πότε θα σταματήσουν οι καταλήψεις. Σίγουρα θα συνεχιστούν μέχρι και την Πέμπτη που έχουμε την πανελλαδική κινητοποίηση», σημείωσε η Ελίνα, εκπρόσωπος της Επιτροπής.

Για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών είπε πως θα μπορέσουν να καλυφθούν με την ενισχυτική διδασκαλία, ειδικά για τους μαθητές που δε μπορούν να καλύψουν τα κενά σε φροντιστήρια.

«Συμφωνούμε με τις κινητοποιήσεις των μαθητών αλλά με τον σωστό τρόπο, με ανοιχτά σχολεία» σημείωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου, Νικόλαος Νταμπαλής.
Ο κ. Νταμπαλής πρόσθεσε πως «το 95% των χαμένων ωρών οφείλεται στις κενές θέσεις των εκπαιδευτικών και μόλις το 5% στις καταλήψεις»

Ακούστε την εκπομπή της Κλαούντια Έγγερς παρακάτω:Copyright © 2020 RThess All rights reserved