ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
 • rthes listen live winamp
 • rthes listen live media player


24ωρη απεργία σήμερα σε όλο το Δημόσιο - Οι διαμαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη

15/10/2020 6:48:55 πμ

24ωρη απεργία σήμερα σε όλο το Δημόσιο - Οι διαμαρτυρίες στη Θεσσαλονίκη

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου οι δημόσιοι υπάλληλοι.

Στην απεργία την οποία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν επίσης εκπαιδευτικοί, γιατροί και νοσηλευτές όπως και οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας.

Οι ελεγκτές μάλιστα θα προχωρήσουν και σε δύο 5ωρες στάσεις εργασίας, την ερχόμενη Κυριακή 13:30 με 18:30 και την Δευτέρα από τις 07:30 έως τις 12:30.

Μεταξύ των αιτημάτων είναι η σωστή υγειονομική περίθαλψη και η προστασία των πολιτών εν μέσω πανδημίας, προσλήψεις και αξιοπρεπείς όροι εργασίας, μισθοί και συντάξεις.

 

Διαμαρτυρία από το ΠΑΜΕ

Στις διαδηλώσεις στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας συμμετέχει το ΠΑΜΕ. Θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου με το πέρας της οποίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί και πορεία .

 

Το κάλεσμα της ΕΔΟΘ στην Θεσσαλονίκη

Η ΕΔΟΘ συμμετέχει στην απεργιακή κινητοποίηση που προγραμμάτισε το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ. 

Σημείο συγκέντρωσης ορίστηκε το Άγαλμα Βενιζέλου και ώρα 11:00 π.μ.. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

«Καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά τόσο  στην απεργία, όσο και στη συγκέντρωση  διεκδικώντας λύση στα γενικευμένα προβλήματα που απασχολούν τις Δημόσιες Υπηρεσίες» αναφέρει η ΕΔΟΘ στην ανακοίνωσή της.

 

Τα αιτήματα της κινητοποιήσης:

 1. Θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Γενναία αύξηση των δαπανών για το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αύξηση του αριθμού των ΜΕΘ. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Δωρεάν τεστ σε όλους, όπου οι ανάγκες το απαιτούν. Δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας. Προστασία των ευπαθών ομάδων. Χορήγηση αδειών ειδικού σκοπού, χωρίς αφαίρεση από την κανονική άδεια.
 2. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση για την κάλυψη των χιλιάδων οργανικών και λειτουργικών κενών. 15 μαθητές ανά τμήμα. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.
 3. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων.
 4. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. Επέκταση, αύξηση και μη περικοπή από κανέναν εργαζόμενο του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, που το λαμβάνει σήμερα.
 5. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%.
 6. Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ).
 7. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καμία ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα.
 8. Κατάργηση του νόμου που περιορίζει τις διαδηλώσεις. Κατάργηση της διάταξης για το 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Παράταση της θητείας των Υπηρεσιακών Συμβουλίων στο Δημόσιο. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις τροπολογίες του Υπουργείου Εργασίας.
 9. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον.
 10. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν.

 


Copyright © 2021 RThess All rights reserved