ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κ. Νοτοπούλου: Ο Ζέρβας εξυπηρετεί συμφέροντα ιδιωτών και της Ν.Δ

19/10/2020 1:57:14 μμ

Κ. Νοτοπούλου: Ο Ζέρβας εξυπηρετεί συμφέροντα ιδιωτών και της Ν.Δ

Εφ' όλης της ύλης επίθεση εξαπέλυσε η Κατερίνα Νοτοπούλου προς τη δημοτική αρχή με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη θητεία της στο δήμο.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Μαζί» επιτέθηκε προσωπικά στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα τον οποίο κατηγόρησε ότι δεν έχει κανένα σχέδιο και όραμα για την πόλη, ότι ακυρώνει έργα της προηγούμενης διοίκησης Μπουτάρη και όταν δεν το κάνει, τα οικειοποιείται. 

Σύμφωνα με την κ. Νοτοπούλου ο Δήμαρχος γυρνά τη Θεσσαλονίκη στο παρελθόν, στην εποχή που η πόλη ήταν φτωχός συγγενής και την καταδικάζει στην ανεπάρκεια και τη μιζέρια.

Σημείωσε ότι από ανεξάρτητος προεκλογικά έγινε το καλό παιδί της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξυπηρετώντας τόσο τα συμφέροντα της κυβέρνησης όσο και ιδιωτικών συμφερόντων.

Ερωτώμενη από το Ράδιο Θεσσαλονίκη ποια είναι αυτά τα ιδιωτικά συμφέροντα αναφέρθηκε στην περίπτωση της λύσης της απόσπασης των αρχαιοτήτων στη Βενιζέλου λέγοντας ότι ο δήμαρχος ερωτηθείς για πιο λόγο προκρίνει αυτή τη λύση έχει παραδεχτεί δική του συνομιλία με την εργολάβο εταιρεία ως προς το τι είναι η προσφιλέστερη οδός για να ακολουθήσει.

Αναφέρθηκε ακόμη ότι εξυπηρετεί τοπικά συμφέροντα με ένα «πάρτι» απευθείας αναθέσεων. Έφερε ως παράδειγμα την απευθείας ανάθεση της τουριστικής προβολής του δήμου σε ιδιωτική εταιρεία και δεσμεύτηκε να επανέλθει με αναλυτικότερα στοιχεία. Ακόμη ανέφερε ότι έχει επιλέξει να εξυπηρετεί στενά τα συμφέροντα της Ν.Δ και της Κυβέρνησης, επιλέγοντας να αφήσει σε δεύτερη μοίρα τις ανάγκες της πόλης και τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Η κ. Νοτοπούλου άσκησε δριμεία κριτική για όλους τους τομείς από τη διοικητική λειτουργία μέχρι την καθαριότητά.

Έκανε λόγο για μια αυταρχική διοίκηση, με το δημοτικό συμβούλιο να έχει μετατραπεί σε διακοσμητικό στοιχείο με κρίσιμες αποφάσεις να παίρνονται από την οικονομική επιτροπή χωρίς να υπάρχει η νομιμοποίηση από το δημοτικό συμβούλιο, ενώ κατηγόρησε τον Πρόεδρο του σώματος για αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Σημείωσε δε ότι οι συνεδριάσεις δεν γίνονται δια ζώσης  με πρόφαση τον κορωνοϊό και ότι έχουν διακοπεί οι μεταδόσεις από τη Δημοτική τηλεόραση.

Για τα εργασιακά είπε ότι έχουν απαξιωθεί υπηρεσίες και υπάλληλοι και ότι έχουν γίνει πολλές μετακινήσεις υπαλλήλων χωρίς αξιοκρατία, λέγοντας ότι εντός του δήμου λειτουργεί ένα παράκεντρο διοίκησης.

Για την οικονομική διαχείριση υπογράμμισε ότι γίνονται δεκάδες απευθείας αναθέσεις (σύμφωνα με την αρμόδια τομεάρχη κ. Χρυσιδου φτάνει τα 1,8 εκ. Ευρώ) δημιουργώντας έτσι έλλειμμα αξιοπιστίας.  Τον κατηγόρησε ακόμη ότι λειτουργεί ως κακέκτυπο του κυβερνητικού εκπροσώπου φτιάχνοντας τη δική του λίστα Πέτσα, δίνοντας χρήματα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Για τις υποδομές η κ. Κοτόπουλου είπε ότι δεν έχει γίνει τίποτα, ενώ στάθηκε στις καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Μουσείου Ολοκαυτώματος λέγοντας ότι με την επαναχωροθέτηση το έργο ξεκινά από το μηδέν.

Για την Πλ. Ελευθερίας είπε ότι αποτελεί παράδειγμα πισωγυρίσματος με την πόλη να γεμίζει με τρύπες, «από τις τρύπες Κούβελα, στις τρύπες Ζέρβα» δήλωσε.
Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καθαριότητα που όπως είπε ο κ. Ζέρβας την έχει αναδείξει σε νούμερο ένα προτεραιότητα αλλά όπως τόνισε οι γειτονιές πήζουν στα σκουπίδια, την ίδια ώρα που ακόμη δεν έχουν μπει οι υπόγειοι κάδοι. Απηύθυνε το ερώτημα για το πώς συντηρούνται τα απορριμματοφόρα από τη στιγμή που η σύμβαση έληξε από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ είπε ότι για το μέρος όπου γίνεται η εναπόθεση τον ογκωδών δεν έχει άδεια.

Η κ. Νοτοπούλου άσκησε κριτική στο δήμαρχο για τις αστικές συγκοινωνίες και το μέτρο. Για τον ΟΑΣΘ είπε ότι πρωτοστάτησε να μην έρθουν καινούργια και πράσινα λεωφορεία αντί αυτού φέρνει μεταχειρισμένα λεωφορεία από τη Λειψία. Για το μετρό τον κατηγόρησε ότι πρωτοστάτησε για την αλλαγή της απόφασης για το σταθμό Βενιζέλου, ενώ συνολικά είπε ότι για μεγάλα θέματα επιλέγει να λειτουργεί ως γραφείο τύπου της Ν.Δ.

Τέλος άσκησε κριτική στο φιάσκο με το θάλαμο απολύμανσης του Δημαρχείου, στους χωρίς σχεδιασμό ποδηλατοδρόμους και τα σιντριβάνια που πλημμυρίζουν.
Ακολούθησε αναλυτική κριτική από τους τομεάρχες δημοτικούς συμβούλους της παράταξης.


Copyright © 2021 RThess All rights reserved