ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Αγωνία για τα κρούσματα σε Θεσσαλονίκη- Σέρρες- Ιωάννινα- Μέτρα ανακοινώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

20/10/2020 7:39:01 πμ

Αγωνία για τα κρούσματα σε Θεσσαλονίκη- Σέρρες- Ιωάννινα- Μέτρα ανακοινώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Στο μικροσκόπιο των επιδημιολόγων έχουν μπει πλέον συγκεκριμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα

Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Ιωάννινα βρίσκονται σε επικίνδυνο σημείο. Είναι ενδεικτικό ότι η Θεσσαλονίκη από την περασμένη Κυριακή έως και χθες είχαν καταγραφεί 398 νέα κρούσματα, στα Ιωάννινα 155 κρούσματα ενώ στις Σέρρες σε ένα μόλις 24ωρο καταγράφτηκαν 28 θετικές διαγνώσεις κορωνοϊού. Ο δήμαρχος Σερρών μάλιστα προειδοποίησε ακόμα και για τριψήφιους ημερήσιους αριθμούς αν δεν αλλάξει η συμπεριφορά των πολιτών. 

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης- Έλεγχοι και μέτρα ενόψει

«Βρισκόμαστε στο τρίτο κύμα που χτυπάει την πόλη της Θεσσαλονίκης, βρισκόμαστε όμως πλέον πιο προετοιμασμένοι και πολύ πιο διαβασμένοι» τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μετά την τηλεδιάσκεψη χθες με τον πρωθυπουργό.

Ανέφερε ότι «η έξαρση των τελευταίων ημερών οφείλεται στην αδικαιολόγητη ανεμελιά, καθώς 1 στα 2 θετικά κρούσματα στην Θεσσαλονίκη είναι νέοι άνθρωποι από 16 έως 29 ετών. Ο μέσος όρος των κρουσμάτων είναι 33 ετών».

Ξεκινούν εκτεταμένοι έλεγχοι

Έκανε έκκληση στους νέους να τηρούν τα μέτρα και προανήγγειλε εκτεταμένους ελέγχους από μεικτά κλιμάκια της ΕΛΑΣ και της δημοτικής αστυνομίας.

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης, η δημοτική του αστυνομία σε συνεργασίας με την ελληνική αστυνομία θα διοργανώσει από αύριο εκτεταμένους ελέγχους ώστε να αποτραπούν τα φαινόμενα συγχρωτισμού για να αντιμετωπίσουμε και αυτό το τρίτο κύμα με επιτυχία», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Κοντά στο τρίτο στάδιο η Θεσσαλονίκη

«Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πάρα πολύ κοντά στο πορτοκαλί χρώμα, στο τρίτο στάδιο. Για να αποφύγουμε το χειρότερο, το τέταρτο στάδιο, θα πρέπει να δουλέψουμε όλοι πάρα πολλοί» τόνισε ο δήμαρχος.

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στο στάδιο δύο, αλλά είμαστε πολύ κοντά στο στάδιο τρία» πρόσθεσε ο κ.Ζέρβας προειδοποιώντας ότι η πόλη ίσως να μην χαρεί αυτά που θα μπορούσε να χαρεί την ερχόμενη εβδομάδα του τριπλού εορτασμού της Θεσσαλονίκης.

«Προετοιμάσαμε όλα αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν για να μην έχουμε χειροτέρευση της κατάστασης και είδαμε ποια είναι τα επόμενα βήματα» υπογράμμισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.Ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

«Πολύ φοβάμαι πως δυστυχώς και σε αυτόν τον εορτασμό θα πρέπει είμαστε πολύ πιο προσεχτικοί και ίσως να μην χαρεί η πόλη μας αυτά που θα μπορούσε να χαρεί» ανέφερε αρχικά ο δήμαρχος για το τριήμερο που έρχεται στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι ένα μέρος αυτής της προσπάθειας ώστε να ανταποκριθούμε θετικά σε αυτό το τρίτο κύμα που έχει έρθει στη πόλη μας» πρόσθεσε και επισήμανε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για τον εορτασμό στη Θεσσαλονίκη.

Παρεμβάσεις στους χώρους με συγχρωτισμό

Σε ερώτηση του Ράδιο Θεσσαλονίκη για το εάν γίνουν παρεμβάσεις σε χώρους που παρατηρείτε συγχρωτισμός μετά τις 12:00, όπως η Αρχαία Αγορά, ο δήμαρχος τόνισε ήδη από το πρωί έχουν γίνει παρεμβάσεις.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν πέριξ της Αρχαίας Ρωμαϊκής Αγοράς, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας αλλά και στην πλατεία Αριστοτέλους

«Η αστυνομία ήδη έχει αρχίσει να κάνει παρεμβάσεις  όσον αφορά το περιβάλλον. Από εκεί και μετά όπως σας είπα, από αύριο, σε μεικτές δράσεις η δημοτική και η ελληνική αστυνομία θα προχωρήσουν σε ελέγχους σε αυτούς τους ελέγχους ώστε να μην έχουμε αυτά τα φαινόμενα» κατέληξε ο κ.Ζέρβας.
Copyright © 2021 RThess All rights reserved