ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Σε lockdown από σήμερα Θεσσαλονίκη και Σέρρες- Με sms οι μετακινήσεις

3/11/2020 6:34:30 πμ

Σε lockdown από σήμερα Θεσσαλονίκη και Σέρρες- Με sms οι μετακινήσεις

Σε ισχύ τέθηκε από τις 06:00 το lockdown 14ων ημερών σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά εκτός από τα Λύκεια όπου θα γίνει τηλεκπαίδευση. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα πανεπιστήμια. Η αλλαγή αυτή ανακοινώθηκε χθες το βράδυ ενώ λίγες ώρες νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωνε πως όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα είναι ανοιχτές.

Για την μετακίνηση των παιδιών από και προς το σχολείο απαιτείται η αποστολή SMS με τον κωδικό 4: Χρειάζεται και βεβαίωση από τη  Διεύθυνση του σχολείου. Ανοικτά θα παραμένουν χονδρεμπόριο, βιομηχανία, ξενοδοχεία.

Αποστολή SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις από τις 05:00 μέχρι τις 21:00. 

Η μετακίνηση από και προς την εργασία, γίνεται αποκλειστικά με σχετική βεβαίωση Τύπου Α του εργοδότη. Δεν χρειάζεται SMS.

SMS – Επιλογή 1: Μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία). 

SMS – Επιλογή 2: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών ειδών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η έγκαιρη αποστολή τους. 

SMS – Επιλογή 3: Μετάβαση σε δημόσια υπηρεσία, εφόσον δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εξυπηρέτηση και μόνο για κατεπείγουσες ανάγκες, μετά από τον καθορισμό ραντεβού για το οποίο ενημερώνεται εγγράφως ή ηλεκτρονικώς ο πολίτης και υπό την επιπλέον προϋπόθεση επίδειξης της ως άνω ενημέρωσης. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

SMS – Επιλογή 4: Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη. Μεταφορά ανηλίκου από και προς σχολική μονάδα 

SMS – Επιλογή 5: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. 

SMS – Επιλογή 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο (2) άτομα, υπό την προϋπόθεση τήρησης στην τελευταία αυτή περίπτωση της αναγκαίας απόστασης του ενάμισι (1,5) μέτρου. Μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον η μετάβαση πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη. 

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός των Περιφερειακών ενοτήτων Θεσσαλονίκης και Σερρών. Αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές αναστέλλονται προς το εξωτερικό, ενώ επιτρέπονται μόνο για αυστηρά επαγγελματικούς λόγους και λόγους υγείας στις μεταφορές εσωτερικού.

Επιπλέον:

Αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου με εξαίρεση τα καταστήματα λιανική τροφίμων, super-market, mini-market κλπ, καθώς και τα pet shop.

Αναστέλλεται επίσης η λειτουργία των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. Η εστίαση παραμένει σε αναστολή λειτουργίας, ενώ επιτρέπονται οι υπηρεσίες delivery.

Τα καταστήματα τροφίμων λειτουργούν έως τις 20:30, ενώ προβλέπεται η λειτουργία τους και το Σαββατοκύριακο.

Στις μεταφορές, προβλέπεται περιορισμός στον αριθμό των επιβαινόντων σε ΙΧ μέχρι 1 άτομο πλέον του οδηγού (εξαιρούνται ανήλικα τέκνα).

Στην αναστολή λειτουργίας των παιδότοπων, συμπεριλαμβάνονται οι παιδικές χαρές και τα πάρκα ψυχαγωγίας / θεματικά πάρκα.

Στους χώρους λατρείας, οι λειτουργίες πραγματοποιούνται χωρίς παρουσία πιστών, ενώ επιτρέπονται μόνο τελετές κηδειών με παρουσία έως 9 άτομα.

Copyright © 2021 RThess All rights reserved