ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Διασπορά κορωνοϊού σε νοσοκομείο στην Πάτρα - 12 κρούσματα

22/1/2021 9:14:19 πμ

Διασπορά κορωνοϊού σε νοσοκομείο στην Πάτρα - 12 κρούσματα

Αναστάτωση επικρατεί στο Γενικό νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα μετά την ενδονοσοκομειακή διασπορά του κορωνοϊού στην Α’ Παθολογική Κλινική.

Τα κρούσματα έφτασαν τα 12 καθώς προχθές βρέθηκαν θετικά στον ιό  άλλα δύο μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού , ενώ πέντε ασθενείς της κλινικής έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία στην Κλινική Covid -19. Μέχρι τώρα έχουν νοσήσει πέντε ασθενείς της Κλινικής, ένας γιατρός και έξι νοσηλεύτριες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, με εντολή της Διοίκησης του Νοσοκομείου άμεσα σταμάτησαν οι εισαγωγές περιστατικών στην εν λόγω Κλινική για την προστασία των ασθενών και τα περιστατικά εισάγονταν στην Β΄ Παθολογική Κλινική, χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει η εφημερία του νοσηλευτικού ιδρύματος. Παράλληλα, αποφασίστηκε ο περιορισμός των ατόμων στον 3ο όροφο του κτιρίου και η παρουσία συνοδών αποκλειστικά στις βαριές περιπτώσεις των ασθενών και σε όσους δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μόνοι τους.

Στο πλαίσιο  των μέτρων που ελήφθησαν χθες πραγματοποιήθηκαν εκατοντάδες rapid test σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου και τους συνοδούς για να διαπιστωθεί σε τι βαθμό έχει προχωρήσει η διασπορά του ιού .

Η πηγή της διασποράς της νόσου φέρεται να είναι συνοδός ασθενούς της Κλινικής. Το γεγονός επιβεβαίωσε στην ΕΡΤ Πάτρας και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

«Μέσω της ινχηλάτησης φτάσαμε στο άτομο που μετέφερε τον κορωνοϊό στην Α’ Παθολογική Κλινική, ενώ με τις ενέργειες που κάναμε και όλα τα μέτρα που λάβαμε η κατάσταση είναι υπό έλεγχο» τόνισε ο κ. Καρβέλης.

Να υπενθυμίσουμε ότι την ζωή της έχασε μια 44χρονη γυναίκα  η οποία νοσηλευόταν με υποκείμενο νόσημα στην Παθολογική κλινική του νοσοκομείου και κόλλησε τον ιό.


Copyright © 2021 RThess All rights reserved