ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κ. Μητσοτάκης για εμβόλια: Ασκούμε πιέσεις στις εταιρείες να τιμήσουν τα συμβόλαια

26/1/2021 2:25:16 μμ

Κ. Μητσοτάκης για εμβόλια: Ασκούμε πιέσεις στις εταιρείες να τιμήσουν τα συμβόλαια

Στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεών τους για την πορεία της πανδημίας ο πρωθυπουργός συνάντησε σήμερα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κατερίνα Σακελλαροπούλου συζήτησαν για τα επιδημιολογικά δεδομένα στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, λέγοντας πως αν και έχουμε από τα καλύτερα επιδημιολογικά δεδομένα, αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως υπήρξε αρκετά μεγάλη συμμόρφωση με τα μέτρα παρά το μερικό άνοιγμα της αγοράς, άρα υπάρχει σιγουριά ότι δεν θα έχουμε πρόσθετα προβλήματα.

Σχετικά με τις μεταλλάξεις ο πρωθυπουργός είπε ότι «δεδομένης της αύξησης κινητικότητας και των μεταλλάξεων οφείλουμε να παρακολουθούμε στενά τα δεδομένα και να δίνουμε χρόνο ανάμεσα στις αποφάσεις μας».

Για τους εμβολιασμούς τόνισε ότι χθες έγιναν σχεδόν 20.000 εμβολιασμοί και σήμερα ή αύριο θα φτάσουμε συνολικά τους 200.000. «Θα μπορούσαμε πολύ περισσότερους αλλά είμαστε εξαρτημένοι από ευρωπαϊκές συμφωνίες αγορών.»

Όσον αφορά τις παραδόσεις των εμβολίων, ο πρωθυπουργός επεσήμανε: «Έχουμε ασκήσει μεγάλη πίεση στις φαρμακευτικές ώστε να τιμήσουν τα συμβόλαια.»

Τόνισε, δε, ότι είναι «πολύ σωστή η στρατηγική να κρατάμε απόθεμα, κάτι που εγγυάται δεύτερη δόση, διότι έτσι λειτουργούν αυτά τα εμβόλια, χρειάζονται δύο δόσεις, δεν ξέρουμε τι αποτελεσματικότητα θα έχουν διαφορετικά».

Τέλος, αναφέρθηκε στις συγκινητικές εικόνες ηλικιωμένων και την αλληλεγγύη μεταξύ των γενεών.


Copyright © 2021 RThess All rights reserved