ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Συντονιστής ΕΚΑΒ στο ΡΘ: Οι ανάγκες καλύπτονται αλλά υπάρχει μια τάση ο κόσμος να καλεί ασθενοφόρο για τα πάντα

8/2/2021 10:18:40 πμ

Συντονιστής ΕΚΑΒ στο ΡΘ: Οι ανάγκες καλύπτονται αλλά υπάρχει μια τάση ο κόσμος να καλεί ασθενοφόρο για τα πάντα

«Είμαστε σε φάση ηρεμίας και περιμένουμε. Το ΕΚΑΒ έφτασε στα όριά του γιατί είχαμε πολλούς συναδέλφους με κορωνοϊό. Τα περιστατικά κάποια στιγμή εκτινάχθηκαν και είχαμε διάφορες καινούριες δουλειές διάσπαρτες στην πόλη» τόνισε ο Γιώργος Κοντός συντονιστής του ΕΚΑΒ, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Χρήστο Νικολαΐδη.

«Με τους εμβολιασμούς πιστεύω θα είμαστε καλύτερα πάρα πολλοί εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έχουν εμβολιαστεί και την δεύτερη δόση» πρόσθεσε.

Αναφορικά με το αν οι ανάγκες καλύπτονται από τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που βγαίνουν στους δρόμους ο κ. Κοντός είπε πως «σήμερα βγάζουμε 25 (ασθενοφόρα) το πρωί 25 το απόγευμα και 20 με 25 τη νύχτα. Η ανάγκες καλύπτονται για τα επείγοντα περιστατικά. Υπάρχει μια τάση του κόσμου όμως να καλούν ασθενοφόρο για τα πάντα. Υπάρχει και μια ανεξέλεγκτη χρήση. Έτσι όπως είναι τώρα η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη καλύπτονται οι ανάγκες με τον συντονισμό και τους διασώστες να πηγαίνουν να τελειώνουν γρήγορα τα περιστατικά».

Παράλληλα μίλησε και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το τηλεφωνικό κέντρο κάνοντας λόγο για μια «αμαρτωλή ιστορία». «Θα έπρεπε να δεχόμαστε 300 με 400 τηλέφωνα αλλά δεχόμαστε δυστυχώς πάνω από 700-800.  Έχουν αυξηθεί πολύ οι ερωτήσεις για ψυχολογική γραμμή. Έχουμε αρκετά τηλέφωνα τους τελευταίους μήνες για ψυχολογικούς λόγους. Ο κόσμος ψάχνει να βρει κάποιον να μιλήσει αλλά πρέπει να καταλάβει ότι το 166 κάποιος το χρειάζεται άμεσα. Για εμάς είναι το επείγον» τόνισε.

Όπως είπε ο κ. Κοντός «στη Θεσσαλονίκη έχουμε δυο βάσεις μια ανατολικά και μια δυτικά που σε αυτές έχουμε δέκα οχήματα στη μία και δέκα στην άλλη. Στην Χαλκιδική, απ’ ότι έχουμε ακούσει, για ένα χρονικό διάστημα επειδή τα περιστατικά είναι πεσμένα και θέλουν να κάνουν εμβολιαστικά κέντρα σε αυτά τα δύο τα νοσοκομεία και πήραν προσωπικό και το απασχολήσανε και στο νοσοκομείο Χαλκιδικής υπήρχαν πάρα πολλά κρούσματα σε εργαζόμενους. Γι’ αυτό τον λόγο τώρα όλα τα θετικά έρχονται Θεσσαλονίκη».

 


Copyright © 2021 RThess All rights reserved