ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


ΑΠΘ: 31 συλλήψεις για τα επεισόδια στην Πρυτανεία- Νέα πορεία φοιτητών σήμερα προς τα δικαστήρια

23/2/2021 7:16:53 πμ

ΑΠΘ: 31 συλλήψεις για τα επεισόδια στην Πρυτανεία- Νέα πορεία φοιτητών σήμερα προς τα δικαστήρια

Σε συλλήψεις μετατράπηκαν όλες οι προσαγωγές που έγιναν χθες Δευτέρα στη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες στο ΑΠΘ.

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος συνολικών 31 ατόμων τα οποία παραμένουν κρατούμενα στο αστυνομικό μέγαρο. Δεκάδες φοιτητές συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα έξω από κτήριο της αστυνομίας σε ένδειξη συμπαράστασης για τους συλληφθέντες.

Για σήμερα, στις 11:00 το πρωί, προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από φοιτητές έξω από τη πρυτανεία του ΑΠΘ και στη συνέχεια με πορεία προτίθενται να φτάσουν μέχρι τα δικαστήρια όπου αναμένεται να μεταβούν οι συλληφθέντες για να απολογηθούν στον εισαγγελέα.

Η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων:

Καταγγελουμε την απρόκλητη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στην κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων στην Πρυτανεία ΑΠΘ, σήμερα Δευτέρα 22/2. Οι δυνάμεις καταστολής κατέστειλαν άγρια τους φοιτητές με ξυλοδαρμούς, ενώ προχώρησαν ακόμα και στην προσαγωγή 30 φοιτητών!

Καταγγελουμε την Πρυτανεία Παπαϊωάννου που έπειτα από δικιά της εντολή, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο προβαίνοντας σε ακραία καταστολή των φοιτητικών συλλόγων!
Σήμερα στις 17.00 όλοι στη Συγκέντρωση Φοιτητικών Συλλόγων και Εργατικών Σωματείων στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης για να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες φοιτητές.

Αύριο (Τρίτη) στις 11.00 Φοιτητικό Συλλαλητήριο από την πρυτανεία του ΑΠΘ με τελική κατάληξη τα δικαστήρια.

Η καταστολή δεν θα περασει του λαου η πάλη, θα την σπάσει!


Copyright © 2021 RThess All rights reserved