ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Μετά τον Λιγνάδη η εισαγγελία ερευνά άλλους τρεις ηθοποιούς

23/2/2021 8:12:10 πμ

Μετά τον Λιγνάδη η εισαγγελία ερευνά άλλους τρεις ηθοποιούς

Η σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος κατηγορείται για βιασμό ανηλίκων κατά συρροήν οδήγησε θύματα και μάρτυρες να πάνε στις εισαγγελικές αρχές και να κάνουν καταγγελίες.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές που επικαλείται το kathimerini.gr, πολλά άτομα, μάρτυρες και θύματα, έχουν εκδηλώσει ήδη την πρόθεση να καταθέσουν στις δικαστικές αρχές, προσφέροντας νεότερα και ενδεχομένως αξιόλογα στοιχεία για τη δράση του γνωστού θεατράνθρωπου, που κρατείται στη ΓΑΔΑ και αύριο Τετάρτη καλείται από την ανακρίτρια να απολογηθεί για τα σοβαρότατα αδικήματα που τον βαρύνουν. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα ακόμα θύμα είναι έτοιμο να καταγγείλει σεξουαλική κακοποίηση, ενώ κι άλλα άτομα προτίθενται να πράξουν το ίδιο, επιβαρύνοντας την ήδη βεβαρημένη θέση του γνωστού ηθοποιού.

Και ενώ η δικαστική έρευνα για την περίπτωση του Δημήτρη Λιγνάδη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ουδείς γνωρίζει το εύρος που τελικά θα λάβουν οι αποκαλύψεις, η εισαγγελία ασχολείται συστηματικά με τρεις ακόμα ηθοποιούς, εκ των οποίων οι δύο είναι πασίγνωστοι και εξαιρετικά δημοφιλείς. Για αυτούς τους δύο οι εισαγγελικές έρευνες επικεντρώνονται σε καταγγελίες εις βάρος τους όχι μόνο για σεξουαλικές παρενοχλήσεις που φθάνουν σε βαριές προσβολές της γενετήσιας αξιοπρέπειας, αλλά και για περιπτώσεις απόπειρας βιασμού των θυμάτων τους. Και οι δύο έχουν τέτοιες καταγγελίες από γυναίκες συναδέλφους τους, οι οποίες έχουν μιλήσει για βίαια περιστατικά που συνιστούν απόπειρες βιασμού τους.

Παράλληλα, βέβαια, λαμβάνονται υπόψη και άλλες καταγγελίες εις βάρος τους για σεξουαλικές παρενοχλήσεις βαρύτατες ή λιγότερο βαριές, ενώ μία τρίτη περίπτωση ηθοποιού που παίζει και σε γνωστά σίριαλ απασχολεί την εισαγγελία κατά απόλυτη προτεραιότητα. Πρόκειται για ηθοποιό που έχει καταγγελία από άνδρα ενήλικο (και όταν έγινε το περιστατικό), ο οποίος περιγράφει πως βιάστηκε και δίνει λεπτομέρειες για τη σεξουαλική κακοποίησή του. Για την υπόθεση αυτή η εισαγγελία κινείται κατά προτεραιότητα, διότι το αδίκημα που καταγγέλλεται είναι παλιό και παραγράφεται αν δεν «τρέξουν» άμεσα οι σχετικές διαδικασίες σε δύο μήνες.

Ο εν λόγω ηθοποιός ελέγχεται και για τις σχέσεις του με τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να διευκρινιστεί ποιος ήταν ο ρόλος του στη δράση του γνωστού θεατρανθρώπου, καθώς αναφέρεται από άλλο θύμα για συμμετοχή σε σεξουαλικές κακοποιήσεις. Σε όλα αυτά να προστεθεί η κατάθεση, χθες, στην εισαγγελία του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρου Μπιμπίλα, ενώ τις προσεχείς ημέρες έχει κληθεί σε κατάθεση ο πρόεδρος του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ για να προσκομίσει όσες σοβαρές καταγγελίες έχουν φθάσει στο πειθαρχικό του σωματείου.


Copyright © 2021 RThess All rights reserved