ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


ΑΠΘ: Κείμενο των 31 ατόμων για την σύλληψή τους στα επεισόδια

23/2/2021 1:22:00 μμ

ΑΠΘ: Κείμενο των 31 ατόμων για την σύλληψή τους στα επεισόδια

«Για ακόμη μια φορά η αντίσταση των φοιτητών/τριών και αγωνιζόμενου κόσμου αντιμετωπίστηκε με καταστολή και αστυνομική βία» τονίζουν σε κείμενό τους τα 31 άτομα που συνελήφθησαν χθες κατά τα επεισόδια στο ΑΠΘ.

«Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο υπόγειο της ΓΑΔΘ, δεν μας επιτρεπόταν επικοινωνία με τους δικηγόρους, αρνούνταν να μας ενημερώσουν για την ύπαρξη ή μη κατηγοριών. Έπειτα από 6 ώρες παραμονής στο υπόγειο της ΓΑΔΘ ήρθαμε σε τελική επαφήμε τους δικηγόρους. Οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι και στους ίδιους δεν επιτρέπονταν η είσοδος και η επικοινωνία μαζί μας» υπογραμμίζουν στο κείμενο το οποίο δημοσίευσε το alerta.gr.

 

Αναλυτικά το κείμενο

Το πρωί της Δευτέρας 22/2 καταλήφθηκε η πρυτανεία του ΑΠΘ με μαζική παρουσία από φοιτητικούς συλλόγους και αλληλέγγυο κόσμο στο πλαίσιο του αγώνα ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη.

Αν και υπήρξε προσπάθεια αποτροπής από τους φύλακες της πρυτανείας η κατάληψη πραγματοποιήθηκε κανονικά. Κατόπιν αιτήματος για εισαγγελική παρέμβαση από τον Πρύτανη του Α.Π.Θ., Παπαϊωάννου-ο οποίος είναι ο πρώτος που ζήτησε ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας-ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το πανεπιστήμιο. Λίγα λεπτά μετά, εισέβαλλαν στο πανεπιστήμιο και στον εσωτερικό χώρο του κτηρίου όπου φοιτητ(ρι)ές και οι αλληλέγγυοι/ες υπερασπιστήκαν την κατάληψη. Κατά τη διάρκεια της εισβολής και της περικύκλωσης μας από τις δυνάμεις, αλληλέγγυος κόσμος προσέγγισε για να υπερασπιστεί την κατάληψη. Μετά και κατά τη διάρκεια της μεταφοράς μας στα οχήματα της αστυνομίας, η μαχητική παρουσία του κόσμου εμπόδισε για αρκετή ώρα την αποχώρηση των οχημάτων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στο υπόγειο της ΓΑΔΘ, δεν μας επιτρεπόταν επικοινωνία με τους δικηγόρους, αρνούνταν να μας ενημερώσουν για την ύπαρξη ή μη κατηγοριών. Έπειτα από 6 ώρες παραμονής στο υπόγειο της ΓΑΔΘ ήρθαμε σε τελική επαφήμε τους δικηγόρους. Οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι και στους ίδιους δεν επιτρέπονταν η είσοδος και η επικοινωνία μαζί μας.

Για ακόμη μια φορά η αντίσταση των φοιτητών/τριών και αγωνιζόμενου κόσμου αντιμετωπίστηκε με καταστολή και αστυνομική βία.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ
Ο ΝΟΜΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ


Copyright © 2021 RThess All rights reserved