ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Β. Κοντοζαμάνης: Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ έχουν όλες τις πιστοποιήσεις

8/4/2021 5:47:45 μμ

Β. Κοντοζαμάνης: Τα αυτοδιαγνωστικά τεστ έχουν όλες τις πιστοποιήσεις

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απάντησε στη Βουλή στην κριτική βουλευτών της αντιπολίτευσης για την αποτελεσματικότητα των self tests.

"Εργαλείο, που θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε, και να μπορέσουμε να ανοίξουμε με ασφάλεια τις δραστηριότητες στη χώρα μας" χαρακτήρισε την αυτοδιαγνωστική εξέταση ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας στη Βουλή στην κριτική βουλευτών της 


Στο πλαίσιο της συζήτησης, στην Ολομέλεια της Βουλής, για την κύρωση συμφωνιών Υγείας μεταξύ Ελλάδας και Τυνησίας, ο κ. Κοντοζαμάνης είπε ότι τα «self-tests» είναι «rapid tests» και ότι έχουν πάρει σχετική άδεια από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

«Η διαφορά είναι ότι μπορεί να γίνει αυτολήψη και ότι είναι πιο εύκολα στη διαδικασία λήψης. Επομένως, μπορούν να γίνουν χωρίς την επίβλεψη υγειονομικού. Αυτή είναι η επείγουσα άδεια που έχουν δώσει οι αρμόδιες αρχές και γι' αυτό χαρακτηρίζονται ως self-tests και ως αυτοδιαγνωστικά» ξεκαθάρισε ο κ. Κοντοζαμάνης. Σημείωσε μάλιστα ότι τα self-tests έχουν όλες τις πιστοποιήσεις «CE» κλπ, είναι εγκεκριμένα για επαγγελματική χρήση [..] και πήραν και άδεια ως αυτοδιαγνωστικά.

 


Copyright © 2021 RThess All rights reserved