ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Άρση μέτρων: Προβληματισμός για τις εικόνες συνωστισμού – Εντατικοποίηση ελέγχων

17/5/2021 11:49:52 πμ

Άρση μέτρων: Προβληματισμός για τις εικόνες συνωστισμού – Εντατικοποίηση ελέγχων

Προβληματίζουν την κυβέρνηση οι εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται η Καθημερινή, λανθασμένα υπάρχει η αίσθηση ότι κάποιοι πολίτες θεωρούν πως η πανδημία έχει τελειώσει και στο πλαίσιο αυτό το μήνυμα που πρέπει να γίνει αντιληπτό είναι ότι άνοιγμα δεν σημαίνει εφησυχασμός, γιατί ακόμα ο ιός κυκλοφορεί στην κοινότητα.

Αφορμή της ανησυχίας αποτέλεσαν -μεταξύ άλλων- οι συναθροίσεις και τα κορωνοπάρτι που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες και που -κατά το Μαξίμου- γίνονται συνεχώς. «Δεν φοράμε μάσκα, δεν τηρούνται αποστάσεις, πραγματοποιονται μεγάλες συγκεντρώσεις ατόμων», επισημαίνεται.

Σε κάθε περίπτωση, τονίζεται πως θα υπάρξει εντατικοποίηση των ελέγχων παντού για να αποφύγουμε δυσάρεστα φαινόμενα.

Υπενθυμίζεται πως το Σαββατοκύριακο κατεγράφησαν υψηλά ποσοστά μη συμμόρφωσης με τους ειδικούς όρους λειτουργίας στα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης.

Τα φαινόμενα αυτά ήταν ιδιαίτερα έντονα στην Αττική. Υψηλή παραβατικότητα είχαμε και σε περιοχές στις Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, όπου και επιβλήθηκαν σημαντικές κυρώσεις. Χαρακτηριστικές ήταν οι περιπτώσεις παραμονής και εξυπηρέτησης πελατών σε εσωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων και η μη τήρηση του μέγιστου αριθμού εξυπηρετούμενων.


Copyright © 2021 RThess All rights reserved