ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Δήμαρχος Πέλλας στο ΡΘ: Καρκινοβατεί εδώ και δεκαετίες ο δρόμος Γιαννιτσών – Έδεσσας (audio)

17/5/2021 12:06:12 μμ

Δήμαρχος Πέλλας στο ΡΘ: Καρκινοβατεί εδώ και δεκαετίες ο δρόμος Γιαννιτσών – Έδεσσας (audio)

Ένα έργο, που μετρά δεκαετίες για να υλοποιηθεί, είναι αυτό του δρόμου Θεσσαλονίκης- Έδεσσας, το οποίο αναμένεται να ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης με τη δημοπράτησή του ( με ΣΔΙΤ) να υπολογίζεται εντός του 2021. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου υπολογίζεται να φτάσει στα 300 εκατ. ευρώ.

Όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκης ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος αυτός ο δρόμος σχεδιάστηκε τη δεκαετία του ‘80, ξεκίνησε η κατασκευή στο πρώτο κομμάτι (Μελίσσι- Μαυροβούνι ) το 1992 και από τότε καρκινοβατεί. «Το άλλο τμήμα Παραλίμνη – Χαλκηδόνα έγινε μετά από 10 χρόνια αφού ο πρώτος ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος» ανέφερε.

Το έργο θα κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ σε 3 χρόνια. Σύμφωνα με τον κ. Στάμκο «θα βελτιωθεί το τμήμα μέχρι την Χαλκηδόνα. Θα γίνει η παράκαμψη της Χαλκηδόνας, η παράκαμψη των Γιαννιτσών, δηλαδή το τμήμα Παραλίμνη – Μελίσσι και θα ενωθεί το Μαυροβούνι με το κομμάτι της Έδεσσας».

Για το αν στο δήμο διατηρούν επιφυλάξεις ή έχουν αντιρρήσεις για την κατασκευή του έργου μέσω ΣΔΙΤ, ο κ. Στάμκος ανέφερε πως ο δήμος έχει ήδη την εμπειρία από το 2011 και την κατασκευή με ΣΔΙΤ της νέας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γιαννιτσών Βεροίας και όπως είπε για την ώρα λειτουργεί πολύ καλά και συντηρείται διαρκώς.

 

Ακούστε την συνέντευξη


Copyright © 2021 RThess All rights reserved