ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Θεσσαλονίκη: Πορείες στο κέντρο για το εργασιακό νομοσχέδιο (ΦΩΤΟ+VIDEO)

10/6/2021 1:05:00 μμ

Θεσσαλονίκη: Πορείες στο κέντρο για το εργασιακό νομοσχέδιο (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

 

Στο άγαλμα Βενιζέλου συγκεντρώθηκαν μέλη του ΠΑΜΕ και εργατικών σωματείων της Θεσσαλονίκης. Με το πέρας της διαμαρτυρίας ξεκίνησε πορεία η οποία κινήθηκε σε Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Μακένζυ Κινγκ, Παύλου Μελά, Τσιμισκή και έπειτα Βενιζέλου και κατέληξε στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης όπου και διαλύθηκε χωρίς να υπάρξει ένταση. 

Μπροστά από την πορεία του ΠΑΜΕ  βρισκόταν η μοτοπορεία που πραγματοποίησαν μέλη του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών - Επισιτιστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης-Πιερίας-Χαλκιδικής (ΣΕΤΕΠΕ).

 

Αστυνομικές δυνάμεις παρατάχθηκαν μπροστά στο ΥΜΑΘ προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε ένταση καθώς δύο από τις πορείες κατέληξαν μπροστά από το υπουργείο. 

 

 


 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

 

 

Πορεία αντιεξουσιαστών και εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς 

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία, αριστερές οργανώσεις - συλλογικότητες καθώς και άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου ξεκινώντας από την Καμάρα.

Τα άτομα κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα απαιτώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας με μέτρα προστασίας και εξασφάλιση του 8ωρου εργασίας.  Διεκδικούν  δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους και άνοιγμα των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με ασφάλεια και εμβολιασμούς της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η πορεία σταμάτησε για λίγο στην συμβολή των οδών Εγνατία και Αντιγονιδών στα γραφεία της ΑΡΣΙΣ η οποία σύμφωνα με τους διαδηλωτές, πραγματοποιεί απολύσεις. Τα άτομα φώναξαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια και συνέχισαν έπειτα την πορεία προς το ΥΜΑΘ και επέστρεψαν και πάλι στην Καμάρα και μάλιστα υπό βροχή.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

 

 

Πορεία από ΕΚΘ και ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ και μελών της ΕΔΟΘ και του ΕΚΘ μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Από εκεί ξεκίνησε πορεία η οποία κινήθηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στο ΥΜΑΘ όπου και διαλύθηκε υπό βροχή. 

Δείτε φωτογραφίες


Copyright © 2021 RThess All rights reserved