ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Χ. Θεοχάρης στο ΡΘ: Διορθωτικές κινήσεις στην λειτουργία των τελωνείων (audio)

11/6/2021 10:05:07 πμ

 Χ. Θεοχάρης στο ΡΘ: Διορθωτικές κινήσεις στην λειτουργία των τελωνείων (audio)

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τους Στέφανο Διαμαντόπουλο και Δημήτρη Διαμαντίδη μίλησε σήμερα ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης.

«Έχουμε ανοίξει περισσότερες εισόδους απ’ ότι είχαμε πέρσι και ώστε να μειώσουμε την ταλαιπωρία των φίλων μας που ήθελαν να έρθουν από τα βόρεια σύνορά μας  πέρσι. Έχουμε ήδη βελτιώσει τις συνθήκες σε σχέση με πέρσι και θα έχω την ευκαιρία σήμερα που θα είμαι στην Θεσσαλική να το δω από πρώτο χέρι πως είναι η κατάσταση και να δούμε τι βελτιωτικές κινήσεις χρειάζονται να γίνουν. Είναι η πιθανότητα να διευρύνουμε για παράδειγμα το ωράριο, να ανοίξουμε πύλες και να ανοίξουμε περισσότερες γραμμές» τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

Για τις υποδομές στα τελωνεία είπε πως «το υπουργείο έχει θέσει τις προτεραιότητες και έχουμε μεταφέρει στο υπουργείο υποδομών να μπουν επιτέλους οι πολύπαθες υποδομές αυτές».

Η χώρα μας έχει πολύ ξεκάθαρη θέση από την αρχή, Δέχεται τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται από μία σειρά από χωρίς που έχουν τουριστικό ενδιαφέρον για εμάς.

 

«Δειγματοληπτικοί έλεγχοι και στους εμβολιασμένους»

Ερωτηθείς για τα εμβόλια άλλων χωρών που αναγνωρίζει η Ελλάδα, είπε πως «η χώρα μας έχει πολύ ξεκάθαρη θέση από την αρχή. Δέχεται τα εμβόλια τα οποία χρησιμοποιούνται σε μια σειρά από χώρες που για εμάς έχουν τουριστικό ενδιαφέρον».

«Η αυτοματοποίηση επιτυγχάνεται για την ΕΕ μέσω του πράσινου πιστοποιητικού και σε σχέση με τις άλλες χώρες γίνεται με τον βαθμό συνεργασίας και δυνατότητας ψηφιακής της κάθε χώρα. Με την Σερβία για παράδειγμα έχουν αυτόματη σύνδεση τα συστήματά μας και επιβεβαιώνουμε ψηφιακά το πιστοποιητικό με όποιο εμβόλιο και να είναι. Έχουμε επιλέξει ακόμα και στους εμβολιασμένους να κάνουμε δειγματοληπτικούς ελέγχους. Μπορούμε να ξέρουμε το ποσοστό του κινδύνου που εισάγουμε και να παίρνουμε τα κατάλληλα μέτρα. Αυτό διαφοροποιεί την χώρα μας σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές που έχουν περισσότερο οριζόντια συστήματα» πρόσθεσε.

 

Τι γίνεται με Βρετανία Ρωσία και Τουρκία 

Σχετικά με την είσοδο τουριστών από Βρετανία, Ρωσία και Τουρκία, ο κ. Θεοχάρης είπε πως «η Βρετανία έχει μπει σε μια εσωτερική συζήτηση. Είναι θέμα ελέγχου της πανδημίας στο εσωτερικό. Είναι σημαντικός ο βαθμός που κινείται μέσα στην χώρα η μετάλλαξη και έχει παγώσει το άνοιγμα των συνόρων».

Για την ρωσική αγορά είπε πως «είναι η δεύτερη αγορά που δεν έχει ξεκινήσει. Ρωσία και Βρετανία είναι οι πιο δύσκολες που έχουμε. Έχει ομαλυνθεί η κατάσταση σε κάποιο βαθμό θα έλεγα είμαστε σε συνεχή επαφή. Τα όρια το επιδημιολογικά που έχουν θέσει είμαστε πολύ κοντά να τα πετύχουμε και θα εξομαλυνθεί η σύνδεση Ελλάδας – Ρωσίας».

Σχετικά με την Τουρκία είπε πως «δεν έχει ανοίξει για λόγος τουριστικούς βλέπουμε τα χαρτιά αναγνωρίσαμε τα πιστοποιητικά αλλά για λόγους μεταξύ οικογενειών, εργαζόμενους όχι για τουρισμό».

 

Πρόγραμμα τουρισμού

Ανοίγει σήμερα το πρόγραμμα τουρισμού και ερωτηθείς για τα παράπονα από μικρές ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν πρόβλημα με τις μονάδες εργασίας ιδιαίτερα για κάποιες στις οποίες ο ιδιοκτήτης είναι και εργαζόμενος, είπε πως «είναι πρόγραμμα που σχεδιάστηκε περισσότερο σε σχέση με το πρόγραμμα της εστίασης. Μπορεί να υπάρχουν αυτές οι διαφοροποιήσεις ιδιαίτερα στις μικρές επιχειρήσεις αλλά μία θέση εργασίας είναι η ελάχιστη προϋπόθεση. Μια θέση εργασίας καλώς ή κακώς πάντα θα υπάρχει».

 

Ακούστε το απόσπασμα της εκπομπής


Copyright © 2021 RThess All rights reserved