ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Αλ. Θάνος στην «Εφαρμογή Θεσσαλονίκη» για την χολιγουντιανή παραγωγή που έρχεται στη Θεσσαλονίκη (ΗΧΗΤΙΚΟ)

11/6/2021 5:25:49 μμ

Αλ. Θάνος στην «Εφαρμογή Θεσσαλονίκη» για την χολιγουντιανή παραγωγή που έρχεται στη Θεσσαλονίκη (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Μεγάλοι αστέρες του Χόλιγουντ τις επόμενες ημέρες στην Θεσσαλονίκη.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος επιβεβαίωσε μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη τις πληροφορίες για μεγάλη παραγωγή που αναζητά τροφοδοσία 250 μερίδων καθημερινά για όσο διαρκέσουν τα γυρίσματα.

"Είναι αλήθεια πως μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή "ψάχνεται" για γυρίσματα στη Θεσσαλονίκη. Είναι μια προσπάθεια που έχουμε ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό" ανέφερε αρχικά στην εκπομπή Εφαρμογή Θεσσαλονίκη, το ζωντανό ραδιοφωνικό περιοδικό στους 94, 5 fm.

"Είμαστε πολύ κοντά, πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ. Τα γυρίσματα θα κρατήσουν περίπου 3 μήνες. Αυτή η παραγωγή θα λειτουργήσει ως "πιλότος" και για μελλοντικές παραγωγές που θα επιλέξουν να κάνουν γυρίσματα εδώ. Στόχος μας είναι να κάνουμε την Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία έναν ελκυστικό προορισμό για την δημιουργία τέτοιων παραγωγών και να μην πρόκειται για μια "εφ'άπαξ" συνεργασία. " πρόσθεσε.

Παράλληλα ενημέρωσε πως ένα κομμάτι των γυρισμάτων θα γίνουν στα στούντιο που θα κατασκευαστούν στην Θέρμη.

"Εδώ και μια 3ετία έχει συσταθεί το "FILM OFFICE" στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στόχος του είναι να καταθέτει προτάσεις σε μεγάλες τηλεοπτικές κινηματογραφικές παραγωγές για να κάνουν τα γυρίσματα στην Θεσσαλονίκη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες εύκολες, ξεπερνώντας τους "σκόπελους" της γραφειοκρατίας για να διευκολύνουμε την αδειοδότηση ωστέ να γίνουν στην περιοχή μας τέτοιες ενέργειες" ανέφερε αρχικά μεταξύ άλλων.

"Το χειμώνα που μας πέρασε, έγινε μια μεγάλη συμπαραγωγή στο Κιλκίς και θα ταξιδέψει στο Φεστιβάλ Καννών. Έχουμε φέρει μεγάλες παραγωγές όπως τα "survivor games" το "Πεκίνο Express" στον Όλυμπο και την Νιγρίτα. Τώρα το μεγάλο μας όραμα, ο μεγάλος μας στόχος, είναι να φέρουμε το Hollywood  στην Θεσσαλονίκη για να κάνει γυρίσματα" σημείωσε.

Ερωτώμενος για τον ανταγωνισμό σχολίασε πως "Υπάρχει μεγάλη παράδοση στην Βουλγαρια και την Κροατία, υπάρχει έντονος ανταγωνισμός. Σε συνεργασία με το ΕΚΟΜΕ εδώ και 3 χρόνια έχουμε κάνει επαφές με συγκεκριμμένους ανθρώπους. Τα οικονομικά κίνητρα υπάρχουν μα δεν είναι αρκετά. Στο Film Office , ένα μεγάλο "ατού" που προσφέρει η Κεντρική Μακεδονία είναι ότι πέρα από το οικονομικό σκέλος, προσφέρουμε και εμπεριστατωμένο ανθρώπινο δυναμικό μέσα από τις συνεργασίες που έχουμε αναπτύξει με Πανεπιστήμια. Έχουμε επαγγελματίες που είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν σε κάθε προκληση. Φυσικά, έχουμε φτιάξει και ένα γραφείο που επιταχύνει την διαδικασία των αδειοδοτήσεων καθώς μπορεί να αποτελέσει "αγκάθι" για τυχόν συνεργασίες τέτοιας επιφάνειας" .

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα της εκπομπής

Φωτογραφία από David Mark από το Pixabay


Copyright © 2021 RThess All rights reserved