ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Γ. Σκόδρας στο ΡΘ: Διαφορετικοί έλεγχοι για την εισιτηριοδιαφυγή- Υπάρχουν λεωφορεία, λείπουν οδηγοί

14/9/2021 11:40:03 πμ

Γ. Σκόδρας στο ΡΘ: Διαφορετικοί έλεγχοι για την εισιτηριοδιαφυγή- Υπάρχουν λεωφορεία, λείπουν οδηγοί

Βαθειά πληγή για τον ΟΑΣΘ η εισιτηριοδιαφυγή. Νέου τύπου ελέγχων από τον Οκτώβριο προανήγγειλε μιλώντας στο ΡΘ ο πρ. του Οργανισμού.

Όπως είπε έχουν ήδη ξεκινήσει οι έλεγχοι και έχουν ξεπεράσει τα 1.000 πρόστιμα το μήνα. «Θα δείτε από τις αρχές του Οκτώβρη ένα διαφορετικό τύπο ελέγχου. Έχουμε φτιάξει και ηλεκτρονική εφαρμογή ώστε ο έλεγχος των εισιτηρίων να γίνεται ηλεκτρονικά με ειδικό κινητό τηλέφωνο και να ελέγχεται και η απόδοση της δουλειάς του ελεγκτή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ΟΑΣΘ της επόμενης ημέρας θα είναι αποτελεσματικός, βιώσιμος και ψηφιακός. Ήδη έχουν αναπτυχθεί οι εφαρμογές αυτές, πρόσθεσε.

Τόνισε πως ο ΟΑΣΘ πρέπει να ανακτήσει τη εμπιστοσύνη των πολιτών.  «Κάνουμε οτιδήποτε για να είναι ασφαλή τα λεωφορεία. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα όπως είναι η μάσκα. Γίνεται σταθερά απολύμανση των οχημάτων. Επαναφέρουμε την απολύμανση στο ενδιάμεσο στα δρομολόγια, ανέφερε.

Λεωφορεία χωρίς οδηγούς

Αίσθηση προκάλεσε η παραδοχή του ότι υπάρχουν λεωφορεία έτοιμα για να κυκλοφορήσουν στην πόλη αλλά δεν υπάρχουν οδηγοί. Όπως είπε αυτή τη φάση την πέρασαν τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο.

«Είχαμε λεωφορεία αλλά όχι οδηγούς» ανέφερε αποδίδοντάς το αφενός στις συνταξιοδοτήσεις αλλά και τις μετατάξεις καθώς λόγω της έλλειψης λεωφορείων που αντιμετώπιζε ο οργανισμός αρκετοί οδηγοί πήγαν σε άλλες υπηρεσίες, κυρίως στα αμαξοστάσια για να μην είναι αδρανείς. Όλοι αυτοί, διαβεβαίωσε, πως επιστρέφουν σταδιακά στο τιμόνι.

Ο στόλος των 500 οχημάτων

Αναφορικά με τον στόλο και την κυκλοφορία 500ων λεωφορείων, είπε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται. Δεν είμαστε ακόμα ικανοποιημένοι και δεν θα είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι, προσπαθούμε καθημερινά, σημείωσε ο κ. Σκόδρας. Χθες όπως είπε ολοκληρώθηκε ο έλεγχος του ΚΤΕΟ σε 21 από τα 80 νέα λεωφορεία και σήμερα περνούν από ΚΤΕΟ άλλα 21. Πρόκειται για μεταχειρισμένα λεωφορεία κυρίως από Γερμανία και Ολλανδία. Όλα σημείωσε διαθέτουν κλιματισμό, ‘υπερεπαρκή’ και για τα ελληνικά δεδομένα.

Copyright © 2021 RThess All rights reserved