ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κ. Ζέρβας στο ΡΘ: Master Plan- ΠΑΟΚ- ΑΡΗΣ - Ποδηλατόδρομοι και Πλατεία Ελευθερίας (VIDEO)

14/9/2021 11:35:04 πμ

Κ. Ζέρβας στο ΡΘ: Master Plan- ΠΑΟΚ- ΑΡΗΣ - Ποδηλατόδρομοι και Πλατεία Ελευθερίας (VIDEO)

Στα έργα που «τρέχει» ο Δήμος σε βάθος πενταετίας, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στην εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου.

Αναφορικά με το Master Plan για τη Θεσσαλονίκη, τόνισε: «Πέρα από την ανάπλαση της ΔΕΘ, εκείνο που είπα και στον Πρωθυπουργό είναι ότι η πόλη χρειάζεται να τρέξει και τα υπόλοιπα πλάνα της, όπως η ανάπλαση της Αριστοτέλους, οι Στάβλοι Παπάφη, η ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου, η Νέα Τούμπα, το νέο γήπεδο του Άρη. Επίσης, πρότεινα στον Πρωθυπουργό ένα πακέτο αναπλάσεων γύρω από τις στάσεις του μετρό. Πρόκειται για ένα συνολικό πακέτο γύρω στα 330 εκατ. ευρώ, που θα ενταχθεί στο πρόγραμμα Ελλάδα 2.0. Ουσιαστικά, θα αλλάξει η εικόνα της Θεσσαλονίκης στην πενταετία που διανύουμε».

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στην πρόταση που έκανε στον Πρωθυπουργό για τη δημιουργία ομάδας επίβλεψης: «Αυτή είναι η διαφορά της Αθήνας με τη Θεσσαλονίκη. Ουσιαστικά το πρόβλημα του Δήμου Αθηναίων είναι και πρόβλημα της κυβέρνησης. Πρότεινα, λοιπόν, να δημιουργήσουμε μία ομάδα επίβλεψης, ώστε να έχουμε fast-track διαδικασίες. Συμφώνησε στη δημιουργία αυτής της ομάδας, ώστε να δούμε που κολλάει το πρόβλημα της Αριστοτέλους, που κολλάει η ανάπλαση της Νέας Παραλίας. Τα χρήματα υπάρχουν και χρειάζεται σχέδιο».

Στη συνέχεια της κουβέντας ο κ. Ζέρβας σημείωσε: «Η ατζέντα υπάρχει και ευτυχώς υπάρχουν και τα χρήματα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση κατάλαβε ότι δεν πρέπει να κρατάει το… πουγκί κλειστό. Αναφέρομαι σε όλες τις υποδομές που ανέφερα νωρίτερα. Όσον αφορά το Μετρό, πάλι περιμένουμε σήμερα απόφαση δικαστηρίου. Ενώ το Συμβούλιο Επικρατείας είχε βγάλει μία απόφαση, προσέφυγαν 300 πολίτες οι οποίοι προφανώς έχουν διαφορετική άποψη (και από την ομάδα του πρώην δημάρχου). Πιστεύω, βέβαια, ότι κανείς δε θέλει το κακό της Θεσσαλονίκης. Απλά κάποιοι… τραβάνε χειρόφρενο».

Όσον αφορά τη σημείωση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, σχολίασε: «Προφανώς είναι ένα μεγάλο πλάνο και τα αποτελέσματα δε θα τα δούμε άμεσα. Μπορούμε να βλέπουμε το χωρικό σχέδιο και να κάνουμε μικρές αλλαγές. Για παράδειγμα, συνεργαζόμαστε με το Δήμο Καλαμαριάς για ένα μικρό κομμάτι εκεί, με την Περιφέρεια για το deck της παραλίας. Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει, αλλά όλα έχουν βαθμό ωριμότητας και πιστεύω ότι κάποια από τα έργα θα τα δούμε υλοποιημένα το 2025».

ΜΕΤΡΟ

Αναφερόμενος στη νέα προσφυγή στη δικαιοσύνη από πολίτες για τα αρχαία στο σταθμό Βενιζέλου του μετρό ο δήμαρχος είπε ότι «Κανείς δε θέλει το κακό της Θεσσαλονίκης, αλλά κάποιοι… τραβάνε χειρόφρενο».

Τι είπε για Νέα Τούμπα και νέο γήπεδο Άρη

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στη Νέα Τούμπα, αλλά και στις πρόσφατες εξαγγελίες για το νέο γήπεδο του Άρη: «Πρόκειται για δύο τελείως διαφορετικά μοντέλα. Όσον αφορά το γήπεδο του ΠΑΟΚ, η διαδικασία ουσιαστικά ολοκληρώνεται, με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος. Κι εκεί περιμένουμε τον επενδυτή, τον κ. Ιβάν Σαββίδη, να τρέξει τις διαδικασίες. Και όλοι οι φορείς θα είμαστε δίπλα του. Και για τη χρήση του Καυτανζογλείου έχει θεσμοθετηθεί η αφαίρεση των χρημάτων από αυτά που θα δαπανηθούν για τη μίσθωσή του.

Όσον αφορά το γήπεδο του Άρη, μιλάμε για την ανταλλαγή της έκτασης  του γηπέδου με μία έκταση 170 στρεμμάτων στην περιοχή του ΙΚΕΑ. Το γήπεδο θα κατεδαφιστεί και θα φτιαχτεί το καινούριο μαζί με εμπορικούς χώρους».

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΙ

Σχετικά με τον ποδηλατόδρομο στην οδό Κ. Καραμανλή, ο κ. Ζέρβας εξέφρασε τη βούληση να διατηρηθεί. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πω ότι έχω κάνει κάπου λάθος. Αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για βιώσιμη κινητικότητα αν δεν τελειώσει το Μετρό, αν δεν έχουμε καλές αστικές συγκοινωνίες κι αν δεν έχουμε ποδηλατόδρομο. Δε γίνεται όλοι να παίρνουν τα αμάξια τους».

ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Σχολιάστηκε, παράλληλα, το ζήτημα της Πλατείας Ελευθερίας: «Ο εργολάβος έμεινε στη μέση. Κι έτσι είπαμε αν μπορούμε να κάνουμε και υπόγειο πάρκινκ και ανάπλαση. Βρέθηκαν αρχαία, τα καταχώνουμε και άμεσα θα φύγουν οι λαμαρίνες, θα εξομαλυνθεί ο χώρος και θα μείνει ελεύθερος».

Δείτε εδώ τη συνέντευξη του κ. Ζέρβα:Copyright © 2021 RThess All rights reserved