ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Πρόεδρος ΟΑΣΘ για καταγγελίες αύξησης κρουσμάτων: Ο ΟΑΣΘ δαπάνησε περισσότερα από 2.000.000 ευρώ για την προστασία από τον κορονοϊό

13/10/2021 5:01:34 μμ

Πρόεδρος ΟΑΣΘ για καταγγελίες αύξησης κρουσμάτων: Ο ΟΑΣΘ δαπάνησε περισσότερα από 2.000.000 ευρώ για την προστασία από τον κορονοϊό

Ο ΟΑΣΘ έχει δαπανήσει περισσότερα από 2.000.000 ευρώ για την προστασία από τον κορονοϊό σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ Γιώργο Σκόδρα μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος διαψεύδει την ανεξέλεγκτη  αύξηση κρουσμάτων, αναφέροντας ότι είναι ο μοναδικός οργανισμός που έχει καλύψει όλο το κόστος για τα μοριακά και τα rapid test των εργαζομένων, τηρώντας τα μέτρα προστασίας με μάσκες και αντισηπτικά.

«Ο οργανισμός δεν μπορεί να επιβάλει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους εργαζόμενους» αναφέρει.

«Ο εμβολιασμός είναι το μοναδικό όπλο απέναντι στον κορονοϊό»


Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης εξέδωσε δελτίο τύπου απέναντι στις καταγγελίες για ανεξέλεγκτη αύξηση κρουσμάτων:

«Ο μικρός αριθμός κρουσμάτων (πέντε πρόσφατα κρούσματα ανάμεσα σε 1.800 εργαζόμενους) μετατράπηκαν στο μυαλό ορισμένων σε δήθεν «συρροή κρουσμάτων Δεν παραθέτουν κανένα στοιχείο ότι η μόλυνση του περιορισμένου αριθμού των κρουσμάτων έγινε κατά την εργασία. Δεν συνηθίζουν άλλωστε να αποδεικνύουν τους ισχυρισμούς τους.Προφανώς, ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων σε όλη τη Θεσσαλονίκη δεν είναι δυνατόν να αφήσει αλώβητο τον ΟΑΣΘ.Είναι γνωστό σε όλους ότι ο Οργανισμός έλαβε και λαμβάνει όλα τα μέτρα αποτροπής της διασποράς του ιού. Συγκεκριμένα:
 
«Είναι ο μοναδικός Οργανισμός που κάλυψε το κόστος των διαγνωστικών ελέγχων σε όλο το προσωπικό του, αλλά και στις οικογένειες τους.Έως σήμερα, έχουν διενεργηθεί περισσότερα από 15.000 διαγνωστικά τεστ (κυρίως PCR αλλά και rapid) Μέχρι σήμερα έχουν δαπανηθεί πάνω από 1,2 εκ. ευρώ για την προστασία του προσωπικού από τον κορωναϊό και η προσπάθεια συνεχίζεται.
 
Στους εργαζόμενους διανέμονται καθημερινά μέσα ατομικής προστασίας και έχουν γίνει όλες οι συστάσεις για εμβολιασμό και τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Άλλωστε ο έλεγχος της επιθεώρησης εργασίας (δελτίο ελέγχου 3056/09.04.2021) διαπίστωσε ότι «τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωναϊό και το προσωπικό είναι ενημερωμένο σωστά.
 
Έχουν τοποθετηθεί σε όλα τα λεωφορεία διαχωριστικά ώστε να αποτρέπεται η προσέγγιση με τους επιβάτες. Πολύ σύντομα αυτά τα διαχωριστικά θα είναι γυάλινα, ώστε να ανοίξει και η πρώτη πόρτα για την διευκόλυνση των επιβατών. Όλα τα λεωφορεία απολυμαίνονται σε καθημερινή βάση.
Ας σταματήσουν λοιπόν τα ψεύδη και ας αναλογιστούν την ζημία που προκαλούν στην Θεσσαλονίκη και τον ΟΑΣΘ με τους ανυπόστατους ισχυρισμούς τους».
 


Ακούστε τα ηχητικά αποσπάσματα:

Copyright © 2021 RThess All rights reserved