Αίτημα να αναβληθεί το αυριανό παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο υπέβαλε στη Σούπερ Λιγκ σήμερα το μεσημέρι ο ΠΑΟΚ.
Το αίτημα υποβλήθηκε ενοψει της σύσκεψης της Δευτέρας με θέμα τις παρεμβάσεις και τις ποινές από το κράτος σε ομάδες, αξιωματούχους και παίκτες.
Ο ΠΑΟΚ ζήτησε την αναβολή μετά την ποινική δίωξη του αθλητικού εισαγγελέα που οδήγησαν στην τιμωρία Οζντόεφ, Κεντζιόρα και Τάισον για το παιχνίδι με τον ΟΦΗ, συν την απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο στον Λουτσέσκου και στους συνεργάτες του.
Αρκετές ομάδες συμφωνούν με το αίτημα του ΠΑΟΚ, καθώς είναι αντίθετες σε κάθε μορφής κρατικής παρέμβασης στο ποδόσφαιρο, όπως συνέβη με την τιμωρία των παικτών του ΠΑΟΚ, αλλά και με τις ποινές που επιβάλει η ΔΕΑΒ, μια κυβερνητική επιτροπή.
«Αδιανόητη και τραγελαφική η ενέργεια να ασκηθεί νέα δίωξη, μετά από δυο, περίπου, μήνες κατά στελεχών του ΠΑΟΚ από τον Αθλητικό Εισαγγελέα για τα γεγονότα του πάρκινγκ της Νέας Φιλαδέλφειας, με αποτέλεσμα να εφαρμόζεται ένα πρωτόγνωρο τιμωρητικό μέτρο με τη διπλή κύρωση για το ίδιο αδίκημα.
Είναι προφανές ότι πρέπει άμεσα να γίνει ανάκληση του άδικου και παράλογου αυτού μέτρου, με πρώτη ενέργεια την αναβολή του αγώνα της Κυριακής ΟΦΗ – ΠΑΟΚ και την καταγγελία σε ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.
Επιτέλους ας αφεθεί ελεύθερο το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και να διασφαλιστεί το αυτοδιοίκητό του, απαλλαγμένο από αυθαίρετες ενέργειες με πολιτικά κριτήρια», ήταν η τοποθέτηση του ισχυρού άνδρα της ΠΑΕ ΝΠΣ Βόλος, Αχιλλέα Μπέου.
Οι ομάδες καλούνται να ψηφίσουν δια περιφοράς αν θα έρθει προς ψήφιση το θέμα της αναβολής και πρέπει να συμφωνήσουν όλες σ΄ αυτό.
Οι πληροφορίες αναφέρουν οι 13 ομάδες και η ΕΠΟ δήλωσαν ότι συμφωνούν με το αίτημα του ΠΑΟΚ.
Δεν έχει μιλήσει η ΑΕΚ η οποία είναι “εξαφανισμένη”.
Αν η ΑΕΚ δεν ψηφίσει, τότε η ψηφοφορία είναι άκυρη και το παιχνίδι θα γίνει κανονικά.
Νωρίτερα, είχε τοποθετηθεί και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Μάκης Γκαγκάτσης, αναφέροντας τα εξής :
«Μετά τις ποινές διεξαγωγής αγώνων κεκλεισμένων των θυρών που επιβλήθηκαν στην ΑΕΚ, στον Άρη και στον Παναθηναϊκό, καθώς και τις ποινές στον ΠΑΟΚ, θεωρώ ότι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αντιμετωπίσουμε αφενός τον παραλογισμό του “γράμματος του νόμου” με την επιβολή πολλαπλών ποινών για το ίδιο αδίκημα, καθώς και του “πνεύματος” έτσι ώστε ο αθλητικός νόμος και η αθλητική δικαιοσύνη να εφαρμόζονται με τρόπο που εξασφαλίζει τη δίκαιη μεταχείριση των συλλόγων.
Η εξίσωση πειθαρχικών παραπτωμάτων που συμβαίνουν στο πλαίσιο ενός αγώνα με πράξεις που αφορούν τη διατάραξη της τάξης από τους φιλάθλους, στην πραγματικότητα αλλοιώνει τη φύση του αθλήματος. Το επόμενο βήμα ποιο θα είναι; Μία κόκκινη κάρτα για απόπειρα βιαιοπραγίας ή μία αντιπαράθεση στα αποδυτήρια, θα επισύρουν ποινικές διώξεις;
Η ποινικοποίηση πειθαρχικών αδικημάτων ανοίγει τον δρόμο για επικίνδυνες παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, που είναι οργανωμένο, έχει δικές του δομές και η ανεξάρτητη λειτουργία του είναι αναγνωρισμένη από την FIFA και την UEFA. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι είναι “κράτος εν κράτει”. Ομοίως ούτε το κράτος μπορεί να λειτουργεί σαν “ποδόσφαιρο εν ποδοσφαίρω”», ανέφερε.
Comments are closed.