RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Μαζί… για όλα | Πέτρα Καρυώτη
Θέμα συζήτησης :
Έρχεται το 5ο Aλιγκάρι Run στα Μεγάλα Λιβάδια (Photos)
https://www.rthess.gr/athlitismos/erchetai-to-5o-aligkari-run-sta-megala-livadia-photos/
https://www.rthess.gr/athlitismos/erchetai-to-5o-aligkari-run-sta-megala-livadia-photos/
https://www.rthess.gr/athlitismos/erchetai-to-5o-aligkari-run-sta-megala-livadia-photos/
https://www.rthess.gr/athlitismos/erchetai-to-5o-aligkari-run-sta-megala-livadia-photos/
https://www.rthess.gr/athlitismos/erchetai-to-5o-aligkari-run-sta-megala-livadia-photos/
https://www.rthess.gr/athlitismos/erchetai-to-5o-aligkari-run-sta-megala-livadia-photos/
viber
NOW ON AIR 16:00 - 18:00 - Μαζί… για όλα
Πέτρα Καρυώτη
NOW ON AIR
Home > Auto & Sports > Έρχεται το 5ο Aλιγκάρι Run στα Μεγάλα Λιβάδια (Photos)
Έρχεται το 5ο Aλιγκάρι Run στα Μεγάλα Λιβάδια (Photos)
16.11.2023

Έρχεται το 5ο Aλιγκάρι Run στα Μεγάλα Λιβάδια (Photos)

5 χρόνια αθλητικής πανδαισίας στο Όρος Πάϊκο

Έρχεται την Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023 ο αγώνας του ορεινού τρεξίματος Αλιγκάρι Run, το οποίο εφέτος κλείνει 5 χρόνια από τη μέρα που διοργανώθηκε για πρώτη φορά στα Μεγάλα Λιβάδια, του όρους Πάϊκο. Οι αγώνες του Aligari Run, τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Παιονίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της ΔΕΘ – HELEXPO ενώ, αρωγοί στην προσπάθεια είναι ο Εμπορικός επαγγελματικός Σύλλογος Γουμένισσας .

Στις 14 Νοεμβρίου, έλαβε χώρα η καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησαν οι διοργανωτές του Aλιγκάρι Run, κατά την οποία παρουσιάστηκαν οι διαδρομές του αγώνα και το πρόγραμμά του. Η φετινή διοργάνωση του 5ου Aligari Run περιλαμβάνει τρεις αγώνες των 3, 7.5 και 14 χιλιομέτρων με ξεχωριστές εκκινήσεις λόγω των πολλών συμμετοχών που φτάνουν στα γραφεία της διοργάνωσης.

Οι εγγραφές στο http://www.aligkarirun.gr μέχρι στιγμής ξεπέρασαν τις 200 και ήδη όσοι θα πάρουνε μέρος στον αγώνα του ορεινού τρεξίματος, δεν βλέπουν την ώρα να βρεθούν στα Μεγάλα Λιβάδια όχι μόνο για τη διεξαγωγή του αγώνα αλλά και για να γευτούν τα νόστιμα τοπικά προϊόντα, τα οποία φέρουν τη σφραγίδα των ντόπιων κατοίκων του χωριού.

Η διοργάνωση επίσης έχει φροντίσει για τη δωρεάν μετακίνηση από τη Θεσσαλονίκη και το χώρο της ΔΕΘ, προς τα Μεγάλα Λιβάδια την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, στις 8 το πρωί, και επιστροφή από το χωριό στις 16:00μμ προς Θεσσαλονίκη. Για όλους τους δρομείς θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και στις τρεις διαδρομές του αγώνα, και μετά το πέρας του, θα δίνεται 1 αναμνηστικό μετάλλιο και 1 μπλούζα σε κάθε αθλητή & αθλήτρια που έλαβε μέρος στον αγώνα. Απονομές επάθλων θα γίνουν στους τρεις πρώτους άντρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες που έλαβαν μέρος σε κάθε διαδρομή του αγώνα.

Οικολογική καινοτομία του φετινού αγώνα θα είναι η συμμετοχή αρκετών περιπατητών οι οποίοι υπό την καθοδήγηση του δρομέα & Συνοδού Βουνού Γκάτσι Άλφρεντ θα έχουν την μοναδική ευκαιρία να περιηγηθούν στα μονοπάτια του Όρους Πάικο, το οποίο την εποχή αυτή είναι μαγευτικό! Την συνέντευξη τύπου συντόνισε ο Διευθυντής διοργάνωσης του 5ου Αλιγκάρι Run δημοσιογράφος Ελευθέριος Πλακίδας.

 

 

Δηλώσεις

Τάσος Τζήκας – Πρόεδρος ΔΕΘ – HELEXPO

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία για όλους εμάς που έχουμε καταγωγή από την περιοχή του Πάικου. Το να έχει την ευκαιρία κανείς να τρέξει στα μονοπάτια του Όρους Πάικο, είναι το κάτι άλλο γιατί μπορεί κανείς να συνδυάζει πολλά πράγματα. Η φετινή χρονιά είναι σημαντική καθώς ο αγώνας κλείνει 5 χρόνια ζωής, και πλέον αποτελεί θεσμό η διοργάνωσή του η οποία αποτελεί πρώτης τάξεως τουριστική προβολή μέσα από την οποία ωφελείται η τοπική κοινωνία, και οι κάτοικοι του Πάικου».

 

 

Βούλα Πατουλίδου: Αντιπεριφερειάρχης – Πρόεδρος Οργανισμού Τουριστικής Προβολής Θεσσαλονίκης.

«Όταν ξεκινάς κάτι και σου λένε όλοι μα γιατί το στηρίζεις; Οι θεσμοί είναι εκείνοι που αντέχουν στον χρόνο και αναδεικνύουν το φυσικό κάλλος, γενικότερα όπου και αν αυτό υπάρχει. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει διαχρονικά το Aligari Run από την αρχή της διοργάνωσής του, και ως αποτέλεσμα αυτής της στήριξης αποτελεί η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και των δρομέων που τρέχουν στις διαδρομές του αγώνα».

 

Φώτης Κιλιπίρης: Καθηγητής Διοίκησης Οργανισμών Μάρκετινγκ και Τουρισμού του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος & Πρόεδρος του Εθνολογικού και Λαογραφικού Μουσείου Μακεδονίας- Θράκης.

«Το Αλιγκάρι πλέον έχει καταστεί θεσμός, επάνω στα Μεγάλα Λιβάδια, το υψηλότερο οροπέδιο του Πάικου, όπου έρχεται να εισάγει μια νέα μορφή του Εναλλακτικού τουρισμού, αυτή του αθλητισμού στην οποία συμμετέχουν οι πάντες! Βεβαίως υπάρχουν εκείνοι οι αθλητές που κυνηγούν τις επιδόσεις, αλλά και όσοι αγαπούν τις αποδράσεις και επιδιώκουν να βρεθούν μέσα σε δάση οξιάς, και καστανιάς προκειμένου να απολαύσουν την εμπειρία αυτή. Πλέον το Αλιγκάρι απασχολεί και επιστημονικά το τμήμα μας που στηρίζει την δραστηριότητα του τρεξίματος, και επιστημονικά μελετάμε κάποια στοιχεία του αγώνα που έχουν να κάνουν με την συχνότητα των επισκέψεων στην περιοχή. Όταν κάποιος έρχεται στο Αλιγκάρι δεν περιμένει την επόμενη διοργάνωση για να ξαναέρθει παρά προγραμματίζει και έρχεται συχνά στα Μεγάλα Λιβάδια. Επίσης μελετάμε και το αποτύπωμα των επισκεπτών στην τοπική κοινωνία».

 

Σάκης Τραχανίδης: Πρόεδρος Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Γουμένισσας.

«Για 5η συνεχή χρονιά ο τόπος μας αναδεικνύεται μέσω του αγώνα ορεινού τρεξίματος, Aligari Run, το οποίο για την περιοχή της Γουμένισσας, αποτελεί μεγάλο αθλητικό γεγονός. Οι αγώνες του Aligari γίνονται αφορμή όλο και περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίσουν την περιοχή της Γουμένισσας με τα ξακουστά οινοποιεία της, και τα Μεγάλα Λιβάδια. Είμαστε τυχεροί που δίπλα μας βρίσκονται άνθρωποι όπως ο Τάσος Τζήκας και ο Λευθέρης Πλακίδας, οι οποίοι ακούραστα φροντίζουν εμπράκτως για την προβολή του τόπου μας! Για 5η χρονιά ο σύλλογός μας στηρίζει την διοργάνωση του Aligari Run την οποία πλέον αναμένει εναγωνίως».

 

Κωσταντίνος Γιουτίκας Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος.

«Είναι μεγάλη η χαρά μου καθώς η γη που κατοικούν οι Αρμάνοι, μεγαλολιβαδιώτες, στον Δήμο Παιονίας, θα γεμίσει και πάλι από κόσμο που θα απολαύσει την Βλάχικη φιλοξενία και τις απίστευτες ομορφιές του όρους Πάικου, οι οποίες την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, θα γευτούν υπέροχες γεύσεις από τα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής, και τέλος θα φύγουν γεμάτοι με τις καλύτερες εντυπώσεις, προγραμματίζοντας εκ νέου την επιστροφή τους».

 

Στέργιος Σταμπουλής Συλλόγου Μεγαλολιβαδιωτών Πάικου

Είναι μεγάλο κατόρθωμα το ότι αισίως φτάσαμε στην 5η διοργάνωση του Aλιγκάρι Run! Κάτι που όταν ξεκινούσαμε στην πρώτη διοργάνωση του δεν μπορούσαμε να φανταστούμε! Η συλλογική δουλειά που επιτελείται από όλα τα μέλη του συλλόγου είναι πολύ σημαντική, καθώς όλοι μαζί φροντίζουμε για την προβολή του τόπου μας και των μοναδικών τοπίων που περικλείονται στον ορεινό όγκο του Πάικου!

 

 

Χορηγοί επικοινωνίας του φετινού 5ου Aligari Run είναι το TV 100, FM 100, το Radio Thessaloniki 94,5fm, η ΒΕΡΓΙΝΑ TV, η Thessnews.gr, το Athletics-Magazine.gr και η ΕΡΤ.

 

 

Παντελής Τζερτζεβέλης

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε πρώτοι τις έκτακτες ειδήσεις & τα τελευταία νέα της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας.

Ροή Ειδήσεων

Sound Wave -

Ροή Ειδήσεων

Sound Wave -
Download the app