RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Ανακοινώθηκαν οι Παγκόσμιοι Τελικοί του STEM Racing 2025

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / Ανακοινώθηκαν οι Παγκόσμιοι Τελικοί του STEM Racing 2025

AUTO MOTOSPORTS

28/04/202517:00

Ανακοινώθηκαν οι Παγκόσμιοι Τελικοί του STEM Racing 2025

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, που υποστηρίζεται από την Formula 1 και την FIA, στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας τους.

Ανακοινώθηκαν οι Παγκόσμιοι Τελικοί του STEM Racing 2025

 

Οι 20οι παγκόσμιοι τελικοί του διεθνούς μαθητικού διαγωνισμού STEM Racing (πρώην F1 in Schools) θα διενεργηθούν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο (26/9 – 2/10/2025) στην Σιγκαπούρη, λίγες ημέρες πριν το Grand Prix που θα αποτελέσει τον 18ο γύρο του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Formula 1. Στους αγώνες αναμένεται να συμμετέχουν περισσότερες από 70 ομάδες από όλο τον κόσμο.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι παρακάτω ομάδες συνεργασίας, αποτελούμενες από μαθητές διαφορετικών ομάδων και σχολείων, που διακρίθηκαν στον πανελλήνιο διαγωνισμό F1 in Schools 2024:

– Velkoi Racing, δημιουργήθηκε από την συνεργασία των ομάδων/σχολείων: Okis Racing (Γενικό Λύκειο Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης), Mach1 (Σχολή Μωραΐτη) και Dioxide Experiment Racing (2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Αθηνών)

– ORAMA, δημιουργήθηκε από την συνεργασία των ομάδων/σχολείων: Anatolian Racers (Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια), Gorgon (Εκπαιδευτικό Κέντρο Andrioti School Κέρκυρας) και Thrax (1ο Γενικό Λύκειο Ξάνθης)

– Daedalus Racing, δημιουργήθηκε από την συνεργασία των ομάδων/σχολείων: Speed Aces (Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη), W Racing (Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή) και Icarus Racing (Εκπαιδευτική Αναγέννηση – Εκπαιδευτήρια Αντωνοπούλου)

– PiForce (Πυθαγόρειο Λύκειο Σάμου), η οποία θα συνεργαστεί με ομάδα από Κύπρο ή κάποια άλλη χώρα

Ο κ. Δημήτρης ΠολυματίδηςΕθνικός Συντονιστής του διαγωνισμού σε Ελλάδα και Κύπρο, δήλωσε σχετικά: «Ο διαγωνισμός STEM Racing (πρώην F1 in Schools) είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα διαθεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα στο κόσμο, και ένα από τα ελάχιστα που συνδυάζει την προαγωγή μιας επιχειρηματικής νοοτροπίας στους νέους και την εκπαίδευσή τους πάνω σε τομείς STEM και τις ψηφιακές τεχνολογίες. Επίσης, βοηθά τους μαθητές να αποκτήσουν δεξιότητες του 21ου αιώνα, όπως της σχεδιαστικής σκέψης, κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας και συνεργασίας. Η συμμετοχή της Ελλάδας στους παγκόσμιους τελικούς αποκλειστικά με ομάδες συνεργασίας, είναι μια πρωτοβουλία που ενισχύει την καλλιέργεια “ήπιων δεξιοτήτων”, όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η ευελιξία και προσαρμοστικότητα. Αυτές οι ανθρώπινες ικανότητες αποτελούν πλέον καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχία σε κάθε επάγγελμα. Επιπλέον, οι ομάδες συνεργασίας δίνουν την δυνατότητα αξιοποίησης διαφορετικών προσωπικοτήτων, ταλέντων και γνώσεων με τρόπο που να αποδίδει το καλύτερο αποτέλεσμα. Χάρη στη συνεργασία των 10 καλύτερων ομάδων μας του πανελλήνιου διαγωνισμού 2024, το κοινό αποτέλεσμα θα έχει μεγαλύτερη αξία από το άθροισμα μεμονωμένων αποτελεσμάτων».

Σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα STEM Racing (πρώην F1 In Schools)
Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEM στον κόσμο, που υποστηρίζεται από την Formula 1 και την FIA, στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας τους. Το F1 in Schools οδηγεί τους μαθητές στην απόκτηση εμπειρικής γνώσης και στην ανάπτυξη πολύτιμων ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών) για να κάνουν επαγγελματική καριέρα σε τομείς σχετικούς με STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) ή ακόμη και στην Formula 1. Επιπλέον, οι μαθητές αποκτούν γνώσεις Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας. Μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας CAD εργαλεία σχεδίασης σε Η/Υ, CAM εργαλεία κατασκευής σε τρεις διαστάσεις και προγράμματα αεροδυναμικής ανάλυσης σε Η/Υ. Παράλληλα οι μαθητές αναπτύσσουν δεξιότητες απαραίτητες στη διαχείριση βιώσιμων έργων (sustainable project management) και προώθησης (marketing).

Ελληνικές επιτυχίες στους Παγκόσμιους Τελικούς
Το F1 in Schools υλοποιείται στην χώρα μας από το 2011, με μεγάλες διακρίσεις των ομάδων μας όταν διαγωνίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως:

1η θέση στον κόσμο στους 12ους Παγκόσμιους Τελικούς 2016 στις ΗΠΑ.
6η θέση στον κόσμο στους 13ους Παγκόσμιους Τελικούς 2017 στη Μαλαισία.
4η θέση στον κόσμο στους 14ους Παγκόσμιους Τελικούς 2018 στη Σιγκαπούρη.
7η θέση στον κόσμο στους 16ους Παγκόσμιους Τελικούς 2021 στην Αγγλία.
5η και 7η θέση στον κόσμο στους 17ους Παγκόσμιους Τελικούς 2022 στην Αγγλία.
Βραβείο “Fastest Car Award” και “Knockout Competition Winners Award” στους 10ους Παγκόσμιους Τελικούς 2014 στο Abu Dhabi.
Βραβείο “Best Team Intentity Award” στους 13ους Παγκόσμιους Τελικούς 2017 στη Μαλαισία.
Βραβείο “Best International Collaboration Team Award” στους 14ους Παγκόσμιους Τελικούς 2018 στη Σιγκαπούρη.
Βραβείο “Fastest Car Award” στους 15ους Παγκόσμιους Τελικούς 2019 στο Abu Dhabi.
Βραβείο “Sponsorship and Marketing Award”, “Digital Media Award” και “Research and Development Award” στους 17ους Παγκόσμιους Τελικούς 2022 στην Αγγλία.
Βραβείο “Best International Collaboration Team Award” και “FIA Women in Motorsport Award” στους 18ους Παγκόσμιους Τελικούς 2023 στην Σιγκαπούρη.
Βραβείο “Chair of Judges Recognition of Achievement Award” και “The Autodesk AI Generative Design Award” στους 19ους Παγκόσμιους Τελικούς 2024 στην Σαουδική Αραβία.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Παντελής Τζερτζεβέλης

Ο Παντελής Τζερτζεβέλης γεννήθηκε το 1966 στην Θεσσαλονίκη, και από μικρή ηλικία, εντάχθηκε στον κόσμο της Περιπέτειας, καθώς αποτέλεσε μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Σε ηλικία 18 ετών, τέθηκε υπό την καθοδήγηση του αείμνηστου Φωτορεπόρτερ, Γιώργου Φουρκαλά, όπου δίπλα του μυήθηκε στην τέχνη της Αθλητικής φωτογραφίας, και καθημερινά κάλυπτε ρεπορτάζ για τις εφημερίδες «Μακεδονία- Θεσσαλονίκη, και Σπορ του Βορρά»! Λίγο αργότερα, και παράλληλα με σπουδές στο Πολυτεχνείο, παρακολούθησε 2ετή σχολή φωτογραφίας, και έναν χρόνο αργότερα την τριετή Σχολή Δημοσιογραφίας της ΑΚΤΟ. Για χρόνια, εργάστηκε σε περιοδικά και Εφημερίδες όπως οι Μακεδονικές Επιλογές, Το Auto Moto, ο Ταχυδρόμος, Το Traveller, το ΕΘΝΟΣ, η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ & ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ. Από το 2010 μέχρι το 2013, από την συχνότητα της ΕΡΤ3 εργάστηκε στην εκπομπή «Τα μπαγκάζια» και ταξίδευε τους ακροατές του μέσα από την Ραδιοφωνική εκπομπή του στον 102FM, στις εσχατιές της Εναλλακτικής Ελλάδας. Από το 2014 εργάζεται στον Όμιλο του ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και μέσα από την συχνότητα του πρώτου ραδιοφώνου της Βόρειας Ελλάδας, υπηρετεί σε καθημερινή βάση, τον κόσμο της Αυτοκίνησης, και των Εναλλακτικών Αποδράσεων. Επίσης για 10 συνεχή χρόνια υπηρετεί ως Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του ιστορικού αγώνα Υπεραποστάσεων «ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ» επίσης της Ε.Π.Σ.ΜΑ.Θ και από το 2022 της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Για 4 συνεχή χρόνια αποτελεί μέλος του Press team της Cycling Greece. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, και της Παγκόσμιας ένωσης Δημοσιογράφων.

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

8.5.202519:01

    Η αποστολή της SYM διέσχισε την Κεντρική Ανατολία, εξερεύνησε τα βάθη της Καππαδοκίας, βίωσε την πολυμορφία της Κωνσταντινούπολης και ολοκλήρωσε ένα μοναδικό ταξίδι επιστρέφοντας στην Ελλάδα, έχοντας τα 23 SYM scooters γράψει πάνω από 4.000 χιλιόμετρα το καθένα.

AUTO MOTOSPORTS

8.5.202516:05

  Το κείμενο είναι του Θρυλικού αναβάτη και νικητή του Rally Dakar Βασίλη Ορφανού! Μετά από συνεννόηση  με την ελληνική αντιπροσωπεία της Piaggio, που αγκάλιασε την ιδέα μας να συμμετέχουμε με τη συγκεκριμένη ιταλική μοτοσικλέτα που φέρει επάνω της πάνω

AUTO MOTOSPORTS

7.5.202517:27

  Με περισσότερες από 2,5 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως από το 2006 μέχρι και σήμερα, το Jeep Compass έχει κάθε λόγο να θεωρείται πολύ πετυχημένο. Τώρα, η ολοκαίνουργια γενιά του παίρνει τη σκυτάλη για να ορίσει εκ νέου τα δεδομένα στα

AUTO MOTOSPORTS

7.5.202515:32

  Η Audi ετοιμάζεται να εισέλθει για πρώτη φορά στη Formula 1 το 2026, με δική της εργοστασιακή ομάδα και υβριδικό σύστημα κίνησης («Power Unit»), το οποίο αναπτύσσεται στη Γερμανία. Η νέα ομάδα θα λειτουργεί σε τρεις βασικές τοποθεσίες: η

AUTO MOTOSPORTS

6.5.202518:32

  Στις 25 Απριλίου, η Chery ξεκίνησε και επίσημα τη συνεργασία της με εισαγωγείς στην Ελλάδα, στην Ουγγαρία, στη Ρουμανία και στην Τσεχία. Κατά την πολυαναμενόμενη τελετή υπογραφής, η Chery ανακοίνωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα αποτελέσει βασική αγορά στην

AUTO MOTOSPORTS

6.5.202518:23

  ΗΛένε ότι η αρχή, είναι το ήμισυ του παντός! Σίγουρα και ισχύει στην περίπτωση της απίστευτης εξ ανατολών αυτοκινητοβιομηχανίας BYD, η οποία έκανε την έκπληξη στα βραβεία για το Παγκόσμιο Αστικό αυτοκίνητο της χρονιάς, με το SEAGULL/DOLPHIN MINI που

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή