ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Γ. Τόσκας στο ΡΘ: Θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους – Τον Σεπτέμβρη τα λεωφορεία με μίσθωση – Μέχρι το 2022 τα καινούρια

11/5/2020 7:45:00 μμ

Γ. Τόσκας στο ΡΘ: Θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους – Τον Σεπτέμβρη τα λεωφορεία με μίσθωση – Μέχρι το 2022 τα καινούρια

Για την κατάσταση στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Δημήτρη Συρμάτση ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ (Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης), Γιάννης Τόσκας.

Ο Γ. Τόσκας εμφανίστηκε προβληματισμένος για τα λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης την ώρα που έχει εξοικονομηθεί στόλος λόγω της συνεργασίας με τα ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με τον κ. Τόσκα τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο ο ΟΑΣΘ δρομολογούσε 240 λεωφορεία ενώ τον Μάιο 210-220. Την ίδια στιγμή τα ΚΤΕΛ έχουν στους δρόμους 120 λεωφορεία κάθε μέρα.

«Θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα λεωφορεία στους δρόμους. Ο ΟΑΣΘ θα μπορούσε να προσθέσει τα περίπου 63 λεωφορεία που αποδεσμεύτηκαν λόγω ΚΤΕΛ. Ο ΟΑΣΘ θεωρούσα, ήταν μέσα στον προγραμματισμό μας, να έχει 260 λεωφορεία. Δεν φαίνεται να είναι έτοιμοι να το υλοποιήσουν.  Δεν είναι ορατά όλα τα λεωφορεία στο κέντρο της πόλης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ.

Αναφορικά με τα 50 μεταχειρισμένα λεωφορεία από τη Γερμανία που πρόκειται να αγοράσει ο δήμος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για μια «πολύ καλή πρωτοβουλία» που την επικροτεί ευχόμενος να μπουν γρήγορα στην κυκλοφορία.

Εκτίμησε όμως ότι η ουσιαστική ενίσχυση του στόλου θα γίνει με την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την μίσθωση των λεωφορείων. Πιθανολόγησε ότι στις αρχές ή στα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχει καρποφορήσει με περίπου 180 μεταχειρισμένα λεωφορεία να έρχονται στην πόλη.

«Μέχρι τον Οκτώβριο πρέπει οπωσδήποτε να παρθούν καθώς μέσα στον μήνα εκείνο θα αποσυρθούν οπωσδήποτε 90 λεωφορεία αλλιώς θα έχουμε σοβαρά προβλήματα» συμπλήρωσε με νόημα.

Για την αγορά των νέων λεωφορείων τέλος ανέφερε ότι ο ΟΑΣΘ δεν έχει τη δυνατότητα να επενδύσει σε κεφάλαιο γιατί βρίσκεται σε διαδικασία εκκαθάρισης εν λειτουργία, προσθέτοντας πως η διαδικασία του Υπουργείου Μεταφορών για την αγορά των νέων λεωφορείων είναι σχεδιασμένη να υλοποιηθεί μέχρι το 2022. «Μέχρι τότε εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε το δικό μας σχέδιο» πρόσθεσε.

 

Ακούστε την συνέντευξη του Γ. Τόσκα

 

 


Copyright © 2021 RThess All rights reserved