ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κ. Ζέρβας: Ισορροπημένες λύσεις για την επανεκκίνηση της εστίασης - Στηρίζουμε απόλυτα το έργο του Μουσείου Ολοκαυτώματος

4/6/2020 7:57:22 μμ

Κ. Ζέρβας: Ισορροπημένες λύσεις για την επανεκκίνηση της εστίασης - Στηρίζουμε απόλυτα το έργο του Μουσείου Ολοκαυτώματος

Για ισορροπημένες λύσεις από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής για τα θέματα που σχετίζονται με την επανεκκίνηση της εστίασης και την επανέναρξη λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος μίλησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τοποθετούμενος σήμερα το απόγευμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Θέλω να είμαι ξεκάθαρος. Εύκολη λύση που να αφήνει τους πάντες ικανοποιημένους δεν υπήρχε και δεν υπάρχει. Ο δημόσιος χώρος είναι πεπερασμένος και οι συνθήκες μετά τον κορωνοϊό είναι έκτακτες. Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν και έκτακτα προσωρινά μέτρα», ανέφερε ο κ. Ζέρβας, σημειώνοντας ότι η εστίαση αποτελεί ένα βασικό κομμάτι της οικονομίας της πόλης.

«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να αδιαφορήσουμε για αυτόν τον κλάδο, γιατί δεν θέλουμε να μετατραπεί η Θεσσαλονίκη σε μια νεκρή οικονομικά ζώνη με χιλιάδες ανέργους στις ουρές του ΟΑΕΔ», είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, καθιστώντας την ίδια ώρα σαφές ότι «δεν θα επιτρέψουμε, από την άλλη, να μετατραπεί η πόλη σε ένα απέραντο τραπεζοκάθισμα, γιατί δικαίωμα στην πόλη έχουν όλοι οι πολίτες».

 

Αντίρροπες δράσεις

Ο κ. Ζέρβας, εξάλλου, ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο και για τις αντίρροπες δράσεις που έχουν σχεδιαστεί, στο πλαίσιο της δυνατότητας που δόθηκε στους δήμους να προχωρήσουν σε προσωρινές πεζοδρομήσεις και ποδηλατοδρομήσεις.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό δράσεων που παρουσίασε, μεταξύ άλλων σχεδιάζεται ο υπερδιπλασιασμός του υφιστάμενου δικτύου ποδηλατόδρομων με νέες διαδρομές από την ανατολική έως και τη δυτική πλευρά της πόλης, οι οποίες στην παρούσα φάση θα έχουν προσωρινό χαρακτήρα.

 

 «Στηρίζουμε απόλυτα το έργο του Μουσείου Ολοκαυτώματος»

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας σήμερα το απόγευμα από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου, εξέφρασε την απόλυτη στήριξη της Διοίκησης του Δήμου Θεσσαλονίκης αναφορικά με το έργο της δημιουργίας του Μουσείου Ολοκαυτώματος.

Ο κ. Ζέρβας έκανε γνωστό ότι βρίσκεται και προσωπικά σε διαρκείς επαφές με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Παναγιώτη Πικραμμένο και με τη Διοίκηση του Ιδρύματος του Μουσείου Ολοκαυτώματος, ώστε να δρομολογηθούν λύσεις σε σειρά προβλημάτων γύρω από αυτό το μεγάλο πρότζεκτ. «Φαίνεται ότι θα προχωρήσουμε σε μια λύση με την αξιοποίηση ενός όμορου ακινήτου του Δήμου, ώστε το έργο να ξεκινήσει με τις συντομότερες δυνατές διαδικασίες και συγχρόνως το Μουσείο Ολοκαυτώματος να έχει τον απαραίτητο χώρο για την ανάπτυξή του αλλά και για τις αναγκαίες συμπληρωματικές λειτουργίες του, όπως για χώρο στάθμευσης και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις», υπογράμμισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας ότι όλα αυτά δεν είναι υπό σκέψη, αλλά υπό υλοποίηση, παρά τον πολύτιμο χρόνο που είχε χαθεί κατά το παρελθόν.

 

Αξιόπιστος συνομιλητής ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Δημαρχείο αλλά και για τις επαφές που είχε τις προηγούμενες ημέρες με Υπουργούς της Κυβέρνησης για την προώθηση σειράς ζητημάτων του Δήμου και της πόλης.

«Είναι δική μας πολιτική επιλογή να προωθούμε τις λύσεις, την επίσπευση των διαδικασιών και να συμβάλλουμε καθοριστικά ακόμη και σε θέματα που δεν είναι στη στενή αρμοδιότητα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Με αυτόν τον τρόπο αναλαμβάνουμε μια μεγάλη ευθύνη και έχουμε καταφέρει να θεωρείται σχεδόν από όλους ο Δήμος αξιόπιστος συνομιλητής, γνώστης όλων των προβλημάτων της πόλης και θα έλεγα μάλιστα και ένα πολιτικό κέντρο που διαμορφώνει την ατζέντα της πόλης», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ζέρβας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, λέγοντας ότι «δουλεύουμε παράλληλα, δουλεύουμε μαζί στον σχεδιασμό, αλλά και στην υλοποίηση όλων αυτών των λύσεων που βοηθούν την πόλη μας, την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας».

Στην κεντρική τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Ζέρβας μίλησε και για την προγραμματική σύμβαση με τον ΟΑΣΘ για την αγορά από τον Δήμο Θεσσαλονίκης 50 αστικών λεωφορείων, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «εγγράφουμε μια παρακαταθήκη στο ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών και διεκδικούμε εν τοις πράγμασι και με ειδική πλέον βαρύτητα νέο ενισχυμένο ρόλο του Δήμου στις συγκοινωνίες, ακολουθώντας το ευρωπαϊκό και διεθνές παράδειγμα».

 

 


Copyright © 2021 RThess All rights reserved