ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό- Επί τάπητος νέα μέτρα

10/7/2020 7:43:20 πμ

Κορωνοϊός: Έκτακτη σύσκεψη σήμερα στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό- Επί τάπητος νέα μέτρα

Ανησυχία επικρατεί στην κυβέρνηση από την αύξηση των κρουσμάτων και την χαλάρωση των πολιτών. Έκτακτη σύσκεψη  θα πραγματοποιηθεί το μεσημέριστο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό. Επί τάπητος η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο των Αρχών περιλαμβάνει ελέγχους σε όσους φτάνουν στην Ελλάδα από τον Προμαχώνα, στους εποχικούς υπαλλήλους από τα Βαλκάνια και τεστ σε όλους, σε όλες τις πύλες εισόδου, αν χρειαστεί.

Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι σε επαγγελματικούς χώρους για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Το μεγαλύτερο βάρος στους ελέγχους θα δοθεί στα πανηγύρια. 
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στο Star δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τα όσα έγιναν στα πανηγύρια. "Σε εσωτερικούς χώρους καλό είναι να ελέγχουμε τον αριθμό των ατόμων, αλλά και ο συγχρωτισμός στα πανηγύρια και σε εκδηλώσεις σε συγκεκριμένο χώρο δεν ενδείκνυται. Υπάρχει τρόπος να περάσουμε τις διακοπές με ασφάλεια και πολύ ευχάριστα" ανέφερε.

Επίσης στο στόχαστρο των ελεγκτών θα μπουν τα beach bar και οι οργανωμένες παραλίες, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις δεν εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας ενώ έλεγχοι θα γίνονται και στα μέσα μαζική μεταφορά .

Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα που θα έχει η προσπάθεια καταπολέμησης του εφησυχασμού. Νεότερα  θα έχουμε τη Δευτέρα δήλωσε ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος και έκανε έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Μοιρασμένα χθες κρούσματα - Τα μισά είναι εγχώρια εκ των οποίων η πλειοψηφία στη Β. Ελλάδα

50 τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες. Τα 24 είναι εισαγόμενα ενώ άλλα τρία προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.
Σχεδόν το σύνολο των υπόλοιπων κρουσμάτων εντοπίζονται στη Βόρεια Ελλάδα. Δύο στην Καβάλα, ένα στη Χαλκιδική, από 6 σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη, ένα στη Ροδόπη και 7 στην Αττική.

Αγοράκι 10 ετών από τη Σερβία, βρέθηκε θετικό , στη διάρκεια προεγχειρητικού ελέγχου στο νοσοκομείο Καβάλας. Αρνητική η μητέρα. Το παιδί παραμένει στο νοσοκομείο και μετά το εξιτήριο θα επιστρέψει στη Θάσο όπου θα μεταφερθεί μαζί με την μητέρα του στο ξενοδοχείο καραντίνας.

Και 85χρονος σε γηροκομείο βρέθηκε θετικός στην Καβάλας. Έχει τεθεί σε απομόνωση στο δωμάτιό τους και ελέγχονται όλοι οι φιλοξενούμενοι. 

Στην Αιδηψό αρνητικά βγήκαν και 87 τεστ από το γκρουπ των Σέρβων όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος.

Copyright © 2021 RThess All rights reserved