ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Κορωνοϊός: 26.000 ενεργά κρούσματα - Οι 2 κύριες πηγές μετάδοσης

16/4/2021 7:50:58 μμ

Κορωνοϊός: 26.000 ενεργά κρούσματα - Οι 2 κύριες πηγές μετάδοσης

 Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε στη σημερινή ενημέρωση η Βάνα Παπαευαγγέλου. Η ίδια προειδοποίησε ότι τώρα είναι η ώρα της αυτοσυγκράτησης και πως δεν πρέπει να κάνουμε το λάθος να πιστέψουμε ότι τελειώσαμε.

Επισήμανε χαρακτηριστικά ότι οποιαδήποτε χαλάρωση τώρα, θα οδηγήσει σε αύξηση των μολύνσεων από κορονοϊό, των νέων ασθενών, των διασωληνωμένων και των θανάτων, όπως είπε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής 16 Απριλίου στο υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η ίδια έκανε λόγο για σταθεροποίηση του επιδημιολογικού φορτίου και της διασποράς, με 26.000 ενεργά κρούσματα σε όλη τη χώρα, καθώς «ο δείκτης θετικότητας συνεχίζει να μειώνεται και βρίσκεται σήμερα στο 5,3% , κάτι όμως που είναι αναμενόμενο, όσο αυξάνονται τα τεστ που γίνονται». Όπως εξήγησε παρά τον αυξημένο αριθμό τεστ που γίνονται, ο κυλιόμενος μέσος όρος νέων διαγνώσεων ανά ημέρα είναι στις 2.800, όταν κατά μέσο όρο διενεργούνται 54.000 τεστ ανά ημέρα.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου πρόσθεσε πως το μεγαλύτερο μέρος της χώρας είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένο, με 250 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού σε αρκετές περιοχές. «Ο δείκτης βρίσκεται οριακά πάνω από το ένα, στο 1,02. Μιλάμε για μία εύθραυστη ισορροπία. Τώρα που ο ιός είναι παντού, θα πρέπει να μην χαλαρώσουμε» τόνισε και πρόσθεσε ότι οι δύο κύριες πηγές μετάδοσης είναι η ενδοοικογενειακή και οι κοινωνικές συναθροίσεις είτε σε εσωτερικούς είτε σε εξωτερικούς χώρους. «Χρειάζεται συνεχή επαγρύπνηση, καθώς ο ιός καραδοκεί για να μας ξεγελάσει οπότε εμείς ξεχαστούμε» είπε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως σε όλη τη χώρα -αυτή τη στιγμή - νοσηλεύονται 5.500 ασθενείς με covid -19, ενώ καταγράφεται σταθεροποίηση των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία οι οποίες είναι 250 ανά ημέρα.

 


Copyright © 2021 RThess All rights reserved