ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Χ. Κλούγκε: «Θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να γιορτάσουν το Πάσχα με ασφάλεια»

17/4/2021 4:45:33 μμ

Χ. Κλούγκε: «Θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να γιορτάσουν το Πάσχα με ασφάλεια»

Έμφαση στο θέμα του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού έδωσαν ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Xανς Κλούγκε, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα, Σάββατο, στην Αρχιεπισκοπή.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο περιφερειακός διευθυντής Ευρώπης του ΠΟΥ αναφέρθηκε στην προσφορά των εμβολίων και τόνισε τη σπουδαιότητα των μηνυμάτων που δίνει ο Αρχιεπίσκοπος για τον εμβολιασμό. Σημείωσε, μάλιστα, ότι έχει εντυπωσιαστεί από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Υγείας, αλλά και όλους τους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας, οι οποίοι κάνουν τα πάντα προκειμένου να ξεπεραστεί αυτή η κρίση. «Στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη αντιμετωπίζουμε το τρίτο κύμα», τόνισε ο κ. Κλούγκε  και συμπλήρωσε: «Δεδομένου ότι πλησιάζει ο εορτασμός του Ορθόδοξου Πάσχα, θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να γιορτάσουν με ασφάλεια. Κατανοώ ότι υπάρχει κόπωση λόγω των περιοριστικών μέτρων, ωστόσο υπάρχει φως στο τούνελ και γι’ αυτό, Μακαριώτατε, σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας. Οι άνθρωποι πρέπει να αντέξουν λίγο ακόμη και να φροντίζουν ο ένας τον άλλον». Επίσης, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την προσφορά της Εκκλησίας στους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ υπογράμμισε ότι «προσβλέπει σε μια συνεργασία, γιατί η Εκκλησία έχει έναν σημαντικό ρόλο να παίξει».

Από την πλευρά του, ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας αναφέρθηκε στις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας για να επισημάνει πως είναι στενά συνδεδεμένες και αντιμετωπίζουν με κοινό αγώνα όλα τα κοινωνικά προβλήματα. «Η Εκκλησία και η Πολιτεία έχουν καταλάβει την ανάγκη αυτής της συνεργασίας και έτσι προχωρούν», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταβάλλουν προσπάθειες προς κάθε κατεύθυνση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, ενώ ταυτόχρονα εξήρε και το έργο του υπουργού Υγείας. Μίλησε, ακόμη, για τις μικρές χώρες που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της πανδημίας πιο δύσκολα, αφού εξαρτώνται από τις μεγάλες δυνάμεις και από εκείνους που έχουν τα μέσα να παράγουν όσα απαιτούνται και κάλεσε τον κ. Κλούγκε να συμπαρασταθεί στη χώρα μας.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την προσφορά του και τόνισε ότι «σημαίνει πολλά για τους συμπολίτες μας και για εμάς όλους η συνεισφορά σας στην προσπάθεια να εξηγήσουμε στην κοινωνία τις ευεργετικές συνέπειες του εμβολιασμού, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας, τις οικογένειές μας, τους συνανθρώπους μας και να μπορέσουμε να ξεφύγουμε μία ώρα αρχύτερα και με τις λιγότερες απώλειες από αυτήν την τεράστια κρίση της δημόσιας υγείας».
Copyright © 2021 RThess All rights reserved