ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Live εικόνα: Η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου - Το ελληνικό στοιχείο στην προσωπική του σημαία

17/4/2021 4:49:33 μμ

Live εικόνα: Η κηδεία του Πρίγκιπα Φίλιππου - Το ελληνικό στοιχείο στην προσωπική του σημαία

Σήμερα τελείται η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου της Βρετανίας, ο οποίος απεβίωσε στις 9 Απριλίου σε ηλικία 99 ετών.

Η κηδεία, τελείται στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο του Ουίνδσορ και έχει σχεδιαστεί στις λεπτομέρειές της με βάση τις προσωπικές επιθυμίες του ίδιου του πρίγκιπα, ο οποίος έφερε τον τίτλο του Δούκα του Εδιμβούργου.

Μόνο 30 άνθρωποι είναι παρόντες στην κηδεία λόγω των κανονισμών που έχουν επιβληθεί εξαιτίας του κορωνοϊού. Σε αυτούς περιλαμβάνονται η βασίλισσα, όλα τα ανώτερα μέλη της βασιλικής οικογένειας, περιλαμβανομένων των εγγονών του δούκα, και μέλη της οικογένειας του πρίγκιπα Φιλίππου.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφτασε με Bentley, ενώ οι εγγονοί του πρίγκιπα Φιλίππου, πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, δεν περπάτησαν δίπλα-δίπλα και δεν φόρεσαν στρατιωτικές στολές. Η σύζυγος του Χάρι, Μέγκαν Μαρκλ, δεν παραβρίσκεται λόγω εγκυμοσύνης.

Η σορός του πρίγκιπα Φιλίππου μεταφέρθηκε με ένα κατά παραγγελία Land Rover, που έχει τροποποιηθεί ώστε να είναι ανοικτό το πίσω μέρος. Σημειώνεται ότι ο ίδιος ο πρίγκιπας Φίλιππος πέρασε 16 χρόνια δουλεύοντας επάνω στα σχέδια για το Land Rover σε «στρατιωτικό πράσινο» χρώμα, που θα κουβαλούσε το φέρετρό του, σύμφωνα με τη Mirror.

Αξίζει να σημειωθεί πως το φέρετρο του Φίλιππου καλύπτεται από την προσωπική του σημαία, το σπαθί του και το καπέλο που φορούσε ως αξιωματικός στο Βασιλικό Ναυτικό.

Η σημαία του δούκα του Εδιμβούργου είναι χωρισμένη σε 4 τμήματα. Στο άνω αριστερό τμήμα τρεις λέοντες συμβολίζουν την καταγωγή από τη Δανία, δίπλα ο λευκός σταυρός σε μπλε φόντο είναι το σύμβολο της ελληνικής καταγωγής του, κάτω αριστερά οι άσπρες και μαύρες λωρίδες είναι το έμβλημα των Μαουντμπάτεν και κάτω δεξιά ένα κάστρο με τρεις πύργους, το σύμβολο του Εδιμβούργου.

 

Δείτε live εικόνα


Copyright © 2021 RThess All rights reserved