ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Φ. Γεννηματά: Το νομοσχέδιο ακυρώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών

20/4/2021 7:23:51 μμ

Φ. Γεννηματά: Το νομοσχέδιο ακυρώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των παραγωγών και πωλητών των λαϊκών αγορών ειχε σήμερα η Φώφη Γεννηματά.

Η ίδια εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί ότι προωθεί ένα νομοσχέδιο που ακυρώνει τον κοινωνικό χαρακτήρα των λαϊκών αγορών και την άμεση σχέση του παραγωγού με τον καταναλωτή.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε ότι το νομοσχέδιο διέπεται από την σκοπιμότητα εξυπηρέτησης μεγάλων συμφερόντων και συναντά την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας των παραγωγών και πωλητών. «Αντί του αναγκαίου εκσυγχρονισμού του θεσμού των λαϊκών αγορών, το σχέδιο της κυβέρνησης οδηγεί σε υπερεξουσίες του υπουργού, δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος των μικρών παραγωγών και θέτει ανέφικτους όρους που αν δεν τηρήσουν θα χάνουν την άδεια τους», δήλωσε η κ. Γεννηματά της ενώ εξέφρασε την αντίθεση του ΚΙΝΑΛ σε αυτές τις μεθοδεύσεις και θα σταθεί απέναντι στο νομοσχέδιο όταν έρθει στη Βουλή.

Συμπλήρωσε, δε, ότι το ΚΙΝΑΛ θα καταθέσει τις δικές του προτάσεις για μια σύγχρονη λειτουργία των λαϊκών αγορών, με κύριο κριτήριο την εξυπηρέτηση του καταναλωτή, τη δυνατότητα απευθείας πρόσβασης των παραγωγών, αλλά και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των σημερινών επαγγελματιών πωλητών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη συνάντηση, που είχε ως αντικείμενο το νομοσχέδιο για τις λαϊκές που προωθεί η κυβέρνηση, παρόντες ήταν ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μ.Χριστοδουλάκης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Β.Κεγκέρογλου και οι υπεύθυνοι της ΚΟ Μ.Κατρίνης και Α.Πάνας.


Copyright © 2021 RThess All rights reserved