ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Μάτι: Ακόμα ένα πρόσωπο στην λίστα με τους κατηγορούμενους

20/4/2021 7:43:07 μμ

Μάτι: Ακόμα ένα πρόσωπο στην λίστα με τους κατηγορούμενους

Νέες εξελίξεις για την φονική φωτιά στο Μάτι η οποία στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους με τη δικογραφία να είναι ανοιχτή ακόμη στην ανάκριση, η οποία βρίσκεται στο στάδιο των απολογιών.

Σύμφωνα με το ethnοs.gr. ένας ακόμη κατηγορούμενος προστίθεται στον ήδη μακρύ κατάλογο των εμπλεκόμενων προσώπων που αναμείχθηκαν από την κρατική μηχανή στη φονική φωτιά στο Μάτι. 

Το νέο πρόσωπο είναι αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος αποχώρησε από την αστυνομία στις αρχές του προηγούμενου έτους, αλλά τώρα καλείται να λογοδοτήσει, μετά τη διάταξη της εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας. Συγκεκριμένα, η αντεισαγγελέας Εφετών κ. Ζωή Νικολάου με διάταξη της έκανε δεκτή την προσφυγή που είχαν καταθέσει δυο συγγενείς θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, δια του πληρεξούσιου δικηγόρου τους Βασίλη Καπερνάρου. Οι συγγενείς των θυμάτων προσέφυγαν στην εισαγγελία Εφετών κατά διάταξης εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, με την οποία είχε απορριφθεί έγκληση που είχαν καταθέσει κατά δύο στελεχών της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως ανέφεραν στην έγκλησή τους οι συγγενείς των θυμάτων, οι εγκαλούμενοι, δια της συμπεριφορά τους «συνέβαλαν αιτιωδώς στο να χάσουν τη ζωή τους στις 23/7/2018 κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στη περιοχή Μάτι Αττικής οι μητέρες τους». Με αφορμή δε τη μήνυση τους  διενεργήθηκε προανακριτική έρευνα αλλά με εισαγγελική διάταξη που εκδόθηκε κρίθηκε πως δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις «ώστε να δικαιολογείται η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των εγκαλουμένων».

 


Copyright © 2021 RThess All rights reserved