ΑΚΟΥΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ
  • rthes listen live winamp
  • rthes listen live media player


Μετρό: Διαμαρτυρία για την απόσπαση των αρχαιοτήτων από το σταθμό Βενιζέλου

22/7/2021 6:06:44 πμ

Μετρό: Διαμαρτυρία για την απόσπαση των αρχαιοτήτων από το σταθμό Βενιζέλου

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην απόσπαση των αρχαιοτήτων στο σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου καλεί τους πολίτες η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης.

"Έχοντας την αιφνιδιαστική δημοσιογραφική ενημέρωση ότι έχει ήδη ξεκινήσει ο τεμαχισμός και η απόσπαση των αρχαιοτήτων του Σταθμού Βενιζέλου και με την πεποίθηση ότι η πόλη της Θεσσαλονίκης έχει τον τελευταίο λόγο, καλούμε τα μέλη της Κίνησης Πολιτών, τους φίλους μας, τους συνεργάτες μας και ολόκληρη την πόλη να βρίσκονται την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 19:30 στην Αριστοτέλους στο άγαλμα Βενιζέλου" αναφέφεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα η Κίνηση Πολιτών στηρίζει ενεργά στην απεργιακή κινητοποίηση των αρχαιολόγων και την αποχή από κάθε εργασία στο σκάμμα του σταθμού Βενιζέλου.

"Το προαναγγελθέν Έγκλημα που συστηματικά μεθόδευσε το Υπ. Πολιτισμού και η ελληνική κυβέρνηση αγνοώντας επιδεικτικά τις εκκλήσεις όλης της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, αρνούμενη να μπει σε διάλογο με τους πολίτες της Θεσσαλονίκης, διασπείροντας ψεύδη, ανακρίβειες και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, φτάνει στο τέλος του. Χρησιμοποιώντας την ισχνή πλειοψηφία με την οποία το ΣτΕ έκρινε νόμιμη την απόσπαση και επανατοποθέτηση των ευρημάτων του Σταθμού Βενιζέλου έχει ήδη ξεκινήσει τη μη αναστρέψιμη καταστροφή του μοναδικού αρχαιολογικού τοπίου της Θεσσαλονίκης.
Η ύστατη προσπάθεια διάσωσής του είναι πια στα χέρια μας!
Θα είμαστε όλοι εκεί!" καταλήγει η ανακοίνωση.
Copyright © 2021 RThess All rights reserved