Η συμφωνία αποτιμά τον όμιλο Hellenic Healthcare Group σε περίπου 2,3 δισ. δολάρια και η εταιρεία από τα Εμιράτα – που ελέγχεται από το κρατικό επενδυτικό ταμείο ADQ – θα αποκτήσει μερίδιο 60%, ανέφερε η PureHealth σε ανακοίνωσή της. Η CVC θα διατηρήσει το 35% της επιχείρησης και ο ιδρυτής της εταιρείας θα κατέχει το υπόλοιπο.
Η HHG λειτουργεί 10 νοσοκομεία και 16 διαγνωστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, με δυναμικότητα άνω των 1.600 κλινών, τα οποία θα ενσωματωθούν στην PureHealth μόλις ολοκληρωθεί η συμφωνία. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται το Υγεία, Metropolitan, Μητέρα, Λητώ, Απολλώνιο, διαγνωστικά κέντρα κ.ά.
Η PureHealth που ελέγχεται από το ADQ, το κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο του Άμπου Ντάμπι, είναι ο μεγαλύτερος όμιλος υγειονομικής περίθαλψης στη Μέση Ανατολή με πάνω από 100 νοσοκομεία και 300 κλινικές, δεκάδες διαγνωστικά κέντρα, αλυσίδες φαρμακείων, ενώ αποτελεί πάροχο λύσεων ασφάλισης υγείας, τεχνολογιών υγείας κα.
Comments are closed.