RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Ελληνικός Χρυσός: Στηρίζοντας την καινοτομία και την εκπαίδευση για ένα καλύτερο μέλλον

Comments are closed.

Αρχική / BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Ελληνικός Χρυσός: Στηρίζοντας την καινοτομία και την εκπαίδευση για ένα καλύτερο μέλλον

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

27/05/202409:07

Ελληνικός Χρυσός: Στηρίζοντας την καινοτομία και την εκπαίδευση για ένα καλύτερο μέλλον

Ελληνικός Χρυσός: Στηρίζοντας την καινοτομία και την εκπαίδευση για ένα καλύτερο μέλλον

Γράφει thessnews

 

Στον σύγχρονο κόσμο, η εκπαίδευση οφείλει να προσαρμόζεται στις νέες τάσεις και ανάγκες της κοινωνίας. Η ρομποτική, ως κλάδος που συνδυάζει την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική και τη μαθηματική σκέψη, έχει εξελιχθεί σε ένα δυναμικό εργαλείο μάθησης με σημαντική επιρροή στη νέα γενιά.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνικός Χρυσός, πιστή στη δέσμευσή της για την προώθηση της καινοτομίας και της εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται, υποστηρίζει εδώ και έξι συνεχόμενα χρόνια το επιτυχημένο πρόγραμμα «Μικροί Επιστήμονες στο Δήμο Αριστοτέλη».

 

Αυτή η καινοτόμα πρωτοβουλία, σχεδιασμένη από την εκπαιδευτική ομάδα της Eduact σε συνεργασία με την Ελληνικός Χρυσός, προσφέρει στους νέους του Δήμου Αριστοτέλη μια μοναδική ευκαιρία να εξερευνήσουν τον συναρπαστικό κόσμο της Ρομποτικής και της Τεχνολογίας. Συγκεκριμένα, μέσω της παρακολούθησης εργαστηρίων  Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και S.T.E.A.M (Science, Technology, Robotics, Engineering, Arts, Mathematics), οι μαθητές αποκτούν με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο πολύτιμα εφόδια για την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους πορεία. Αυτό καθώς η καλλιέργεια κριτικής σκέψης, συνεργατικότητας, δημιουργικότητας και αυτοπεποίθησης αποτελούν βασικές συνιστώσες για την επιτυχή ένταξή τους σε έναν κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται.

 

Τον Απρίλιο 2024 ολοκληρώθηκε ο 6ος κύκλος εργαστηρίων, ο οποίος εστίασε σε προκλήσεις που σχετίζονται με τον χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Η σύνδεση της εκπαίδευσης με την τέχνη και τον πολιτισμό, έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές να ανακαλύψουν τον τρόπο με τον οποίο το θέατρο, ο κινηματογράφος, η μουσική και ο σχεδιασμός φέρνουν τους ανθρώπους κοντά και τους επιτρέπουν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο μέλλον.

 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και μέσα από αυτά τα ειδικά διαμορφωμένα εργαστήρια, περισσότερα από 160 παιδιά ηλικίας 4-16 ετών έλαβαν μέρος σε ποικίλες δραστηριότητες. Παράλληλα, η συμμετοχή στο πρόγραμμα αποτέλεσε και ευκαιρία για την προετοιμασία ομάδων συμμετοχής στο πρόγραμμα FIRST® LEGO® League.

 

Η Ελληνικός Χρυσός, αναγνωρίζοντας τη δυναμική της εκπαίδευσης και της καινοτομίας, επενδύει διαχρονικά στο μέλλον. Η στήριξη πρωτοβουλιών όπως το πρόγραμμα «Μικροί Επιστήμονες στον Δήμο Αριστοτέλη» αποτελεί έμπρακτη δέσμευση για την καλλιέργεια μίας νέας γενιάς ενεργών και δημιουργικών πολιτών, ικανών να διαμορφώσουν ένα καλύτερο αύριο.

 

Η εν λόγω δράση αποτελεί ένα μικρό μέρος του εκτεταμένου προγράμματος Κοινωνικών Επενδύσεων, που η Εταιρεία υλοποιεί με συνέπεια στις τοπικές κοινότητες που δραστηριοποιείται, εδώ και μια δεκαετία. Συνολικά μέχρι σήμερα έχουν επενδυθεί περισσότερα από 28 εκατ. ευρώ σε δράσεις και έργα κοινωνικού χαρακτήρα, ενώ η Ελληνικός Χρυσός έχει δεσμευτεί για την υλοποίηση εμβληματικών έργων κοινωνικής μέριμνας και τοπικής ανάπτυξης, αξίας 80 εκατ. δολαρίων σε βάθος 25ετίας.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

23.2.202511:30

  Η ημερομηνία έναρξης υποβολής των φορολογικών δηλώσεων για το 2025 πλησιάζει. Από τις 17 Μαρτίου έως τις 15 Ιουλίου, οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να είναι συνεπείς στο ετήσιο ραντεβού τους με την Εφορία. Η φετινή διαδικασία παρουσιάζει

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

22.2.202517:20

  Κατά την περίοδο 24 έως 28 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν 2.373.965.473,12 ευρώ σε 4.256.353 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e- ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ: Από τις 24 έως τις 28 Φεβρουαρίου θα

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

21.2.202522:19

  Η οικονομική πίεση που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία τρία χρόνια από την ακρίβεια στα τρόφιμα και τα βασικά είδη δεν έχει τελειωμό. Οι καταναλωτές είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια αδιάκοπη αύξηση των τιμών, την οποία δεν μπορούμε πλέον να αντέξουμε. Στις

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

21.2.202516:40

  Η εισερχόμενη τουριστική κίνηση πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζας της Ελλάδας, κατέγραψε αύξηση κατά 9,8% σε σύγκριση με το 2023. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα τα έσοδα από τον τουρισμό που εισέρρευσαν στη χώρα μας το

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

21.2.202509:03

  Στις 21 και 22 Φεβρουαρίου, επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη, από όπου ξεκίνησαν οι «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ, η 40η διοργάνωση με 160 επιχειρήσεις και πάνω από 5.000 θέσεις εργασίας, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, στο Βελλίδειο Συνεδριακό

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

21.2.202508:55

  Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΦΚΑ, οι ημερομηνίες πληρωμής είναι οι εξής: -Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2025 θα καταβληθούν οι κύριες συντάξεις από τα τέως Ταμεία μη μισθωτών του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ, οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή