Παράταση για δυο μήνες για το πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους στα τρόφιμα και καύσιμα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Υπενθυμίζεται πως η αρχική απόφαση για το πλαφόν είχε ληφθεί στο πλαίσιοο αντιμετώπισης της ακρίβειας μαζί με ένα πλέγμα μέτρων για την προστασία των καταναλωτών από τον πληθωρισμό, ιδιαίτερα των τροφίμων. Βάσει του προγραμματισμού, το μέτρο επρόκειτο να λήξει στις 30 Απριλίου, αλλά με την νέα παράταση θα διαρκέσει έως το τέλος Ιουνίου.
Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, αναφέρει τα εξής:
Καθώς η εικόνα της αγοράς τους τελευταίους μήνες έχει βελτιωθεί σημαντικά -ο πληθωρισμός στα τρόφιμα και τα βασικά είδη διαβίωσης κινείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και είναι ο μικρότερος μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης και οι τιμές των καυσίμων έχουν μειωθεί σημαντικά από πέρυσι- τα μέτρα που αφορούν στο πλαφόν κέρδους του Ν.5045/2023, που έληγαν στις 30 Απριλίου, παρατείνονται για δύο μήνες και ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου.
Τα μέτρα που αφορούν την απαγόρευση προσφορών για τρεις μήνες μετά από ανατίμηση, η υποχρεωτική ανακοίνωση αυξήσεων τιμοκαταλόγων από τα σούπερ μάρκετ, καθώς και η ανακοίνωση τιμών οπωροκηπευτικών, όπως επίσης και το «Καλάθι του Νοικοκυριού», παρατείνονται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση κατατίθεται άμεσα στη Βουλή.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.