RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 Απριλίου

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / 24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 Απριλίου

ΕΛΛΑΔΑ

03/02/202518:08

24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 Απριλίου

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ «η ακρίβεια εξακολουθεί να καταγράφεται στις έρευνες κοινής γνώμης ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα των πολιτών»

24ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ στις 9 Απριλίου

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Εικοσιτετράωρη Γενική Απεργία στις 9 Απριλίου 2025 για το τρίπτυχο «ακρίβεια, στεγαστική κρίση/μισθοί, συλλογικές διαπραγματεύσεις», αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ) σε σημερινή της συνεδρίαση.

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της, «η ακρίβεια εξακολουθεί να καταγράφεται στις έρευνες κοινής γνώμης ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα των πολιτών, που πλήττει κατά κύριο λόγο τους μισθωτούς, κατατρώγοντας τα εισοδήματά τους.

Η κυβέρνηση αρνείται να ακούσει τις προτάσεις μας για την κοινωνική κατοικία και για τη χρήση βέλτιστων πρακτικών άλλων χωρών για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης, με αποτέλεσμα, όπως προκύπτει από την ενδιάμεση έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (ΙΝΕ/ΓΣΕΕ) για την οικονομία, το 1/3 του πληθυσμού να καταβάλει άνω του 40% του εισοδήματός του, για να καλύψει στεγαστικές δαπάνες.

Η μη αποκατάσταση ενός δίκαιου πλαισίου συλλογικών διαπραγματεύσεων και η συνέχιση της διαμόρφωσης του κατώτατου μισθού από ένα κράτος-πατερούλη, (πρακτική που υποχρέωσε τη ΓΣΕΕ να αποχωρήσει από τη σχετική διαδικασία του ΟΜΕΔ), έχει οδηγήσει στην κατακρήμνιση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Η κάλυψη των εργαζόμενων από Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ) βρίσκεται περίπου στο 24% έναντι του 80%, που απαιτεί η Οδηγία 2022/2041 της ΕΕ. Η αύξηση των μισθών περνά μόνο μέσα από την αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων».

«Με το σκεπτικό ότι οι μεγαλειώδεις, αυθόρμητες κινητοποιήσεις των πολιτών για την τραγωδία των Τεμπών δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε σκοπιμότητα, πέραν αυτής της δικαίωσης του αγώνα των χαροκαμένων γονιών και της μνήμης των αδικοχαμένων θυμάτων, η Συνομοσπονδία βρίσκεται σε αναμονή των ενεργειών του Συλλόγου Γονέων και της δημοσιοποίησης των σχετικών πορισμάτων, προκειμένου να στηρίξει ό,τι αυτοί αποφασίσουν, μιας και αποδεδειγμένα έχουν και γνώση και κοινωνική αποδοχή στα αιτήματά τους, ακόμα και με απεργιακή δράση, εφόσον απαιτείται» σημειώνει η ΓΣΕΕ.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202521:51

  Την ερχόμενη Παρασκευή (28/2), συμπληρώνονται δύο χρόνια από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Ως φόρο τιμής στα θύματα, πολλά κέντρα διασκέδασης θα παραμείνουν κλειστά το βράδυ της Παρασκευής, ενώ κάποιοι καλλιτέχνες έκαναν σχετικές ανακοινώσεις. Ένα από τα νυχτερινά κέντρα

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202520:52

  Στον «πάγο» παραμένει η χώρα μας και αύριο Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, καθώς η κακοκαιρία Coral συνεχίζει την επέλασή της φέρνοντας βροχές, χιόνια και τον υδράργυρο σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σε ανάρτηση του, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας,

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202520:28

    Πειθαρχική δίωξη και αναστολή άσκησης καθηκόντων για διευθυντή σχολικής μονάδας στη Μαγνησία διέταξε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, ύστερα από περιστατικό τραυματισμού δύο μαθητών από συμμαθητή τους σε Γυμνάσιο της περιοχής. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202520:03

  Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση που αφορά στην αγορά κτιρίου στην Σίνδο, πλησίον της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, για την επέκταση των φοιτητικών εστιών. Η επένδυση ανέρχεται σε 1.850.000,00 ευρώ και είναι ενταγμένη στο

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202519:33

  Εκτός λειτουργίας έμεινε για περισσότερο από μιάμιση ώρα σήμερα (21/2) το Μετρό Θεσσαλονίκης.   Για το θέμα ρωτήθηκε και ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στο ERTNEWS, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν σε

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202518:21

  Ο Δημήτρης Πλακιάς, πατέρας που έχασε την κόρη του και τις δίδυμες ανιψιές του στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών απάντησε στον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη για τις πρωινές δηλώσεις του για τα Τέμπη. Συγκεκριμένα, ο ίδιος με ανάρτησή του,

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή