Θα τεθούν σε κυκλοφορία έως το τέλος Μαρτίου. Τα συνολικά 26 λεωφορεία είναι δεκάμετρα πετρελαιοκίνητα.
Τις προηγούμενες ημέρες τέθηκαν σε κυκλοφορία 15 νέα 12μετρα θερμικά λεωφορεία.
Συνολικά, ο στόλος της Θεσσαλονίκης θα ενισχυθεί με 41 καινούρια λεωφορεία, φτάνοντας τα 151 νέα οχήματα με την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Σε αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται και τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία που είχαν δρομολογηθεί.
Έτσι, το 50% του στόλου που κυκλοφορεί καθημερινά αποτελείται πλέον από νέα οχήματα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη βελτίωση των μετακινήσεων στην πόλη και καλύτερες συνθήκες μετακίνησης για τους πολίτες.
Ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου, δήλωσε:
«Η Θεσσαλονίκη γυρίζει σελίδα στις αστικές συγκοινωνίες καθώς η σταδιακή ανανέωση του στόλου βελτιώνει ουσιαστικά την καθημερινότητα των πολιτών. Ήδη μέσα στο Μάρτιο θα κυκλοφορούν 151 νέα λεωφορεία. Προσφέρουμε πιο άνετες, σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις, διαμορφώνοντας ένα βιώσιμο και αποτελεσματικό συγκοινωνιακό δίκτυο. Δεσμευόμαστε για έναν πλήρως ανανεωμένο στόλο έως το 2027, επιταχύνοντας τις διαδικασίες εκσυγχρονισμού των δημόσιων συγκοινωνιών. Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υλοποιεί με συνέπεια το σχέδιό του, τηρώντας το χρονοδιάγραμμα και διασφαλίζοντας τη συνολική αναβάθμιση του συγκοινωνιακού έργου. Η Θεσσαλονίκη εξελίσσεται, αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται, αποκτώντας το δίκτυο μεταφορών που της αξίζει».
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.