RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Μαζί… για όλα | Πέτρα Καρυώτη
Θέμα συζήτησης :
35ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου 2024
https://www.rthess.gr/ellada/35os-oreivatikos-marathonios-olybou-2024/
https://www.rthess.gr/ellada/35os-oreivatikos-marathonios-olybou-2024/
https://www.rthess.gr/ellada/35os-oreivatikos-marathonios-olybou-2024/
https://www.rthess.gr/ellada/35os-oreivatikos-marathonios-olybou-2024/
https://www.rthess.gr/ellada/35os-oreivatikos-marathonios-olybou-2024/
https://www.rthess.gr/ellada/35os-oreivatikos-marathonios-olybou-2024/
viber
NOW ON AIR 16:00 - 18:00 - Μαζί… για όλα
Πέτρα Καρυώτη
NOW ON AIR
Home > Ελλάδα > 35ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου 2024
35ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου 2024
31.05.2024

35ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου 2024

Θα διεξαχθεί από τις 13-15 Σεπτεμβρίου

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη γιορτή του ορειβατικού τρεξίματος. Τρεις αγωνιστικές διαδρομές, 120 εθελοντές, 10 σταθμοί τροφοδοσίας, δράσεις για το περιβάλλον και τη φύση. Λάτρεις του βουνού και του αθλητισμού, κάθε ηλικίας, έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στον 35ο Ορειβατικό Μαραθώνιο του Ολύμπου, που διοργανώνει ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (Ε.Ο.Σ.).

«Το 1986 ο ελληνικός ορειβατικός σύλλογος Θεσσαλονίκης οργάνωσε τον πρώτο ορειβατικό μαραθώνιο Ολύμπου, τον πρώτο αγώνα ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα, ο οποίος συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και βρισκόμαστε εδώ για την παρουσίαση του 35ου ορειβατικού μαραθωνίου Ολύμπου», επισήμανε, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος του Ε.Ο.Σ Θεσσαλονίκης Πέτρος Καψούδας και πρόσθεσε: «ο ελληνικός ορειβατικός σύλλογος Θεσσαλονίκης με τα μέλη και τους φίλους του στηρίζει ουσιαστικά, διοργανώνει και πραγματοποιεί τον ορειβατικό μαραθώνιο Ολύμπου τονίζοντας τον εθελοντικό χαρακτήρα του».

Ο ιστορικός πρώτος ορεινός αγώνας τρεξίματος που διεξήχθη στην Ελλάδα το 1986, φέτος συμπίπτει με το εορτασμό των 95 χρόνων από την ίδρυση του Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης, ενός συλλόγου με τεράστια προσφορά στην αθλητική οικογένεια και στην κοινωνία. Στο πλαίσιο του αγώνα θα υλοποιηθούν δράσεις που αφορούν το περιβάλλον, τα βουνά και τη φύση.

«Ο 35ος ορειβατικός μαραθώνιος, που θα διεξαχθεί αυτό τον Σεπτέμβριο, θα έχει τρεις αγώνες, έναν αγώνα 40 χλμ και θα έχουμε και άλλους δύο αγώνες, έναν 5 χλμ και έναν 15χλμ, οπότε θα είναι κατάλληλος για παιδάκια με οικογένειες. Θα χρειαστούμε και θα έχουμε 120 εθελοντές. Επίσης θα έχουμε 10 σταθμούς τροφοδοσίας, άλλους πέντε σταθμούς που θα κατευθύνουν τους αθλητές και πάρα πολύ κόσμο στη γραμματεία. Είναι μια μεγάλη γιορτή για εμάς και περιμένουμε να έρθει όλος ο κόσμος είτε να τρέξει, είτε να απολαύσει όπως επιθυμεί την υπέροχη διοργάνωση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Οδυσσέας Κεραμιτζής.

«Είναι στις προτεραιότητές μας ο εναλλακτικός τουρισμός, μέρος του οποίου είναι και ο ορειβατικός τουρισμός», διευκρίνισε ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Κώστας Γιουτίκας και πρόσθεσε πως «στο νέο ΕΣΠΑ 2021-27 έχουμε εντάξει συγκεκριμένο άξονα, προκειμένου σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές, μέσα από ολοκληρωμένες χωρικές επενδύσεις, να δημιουργήσουμε ένα τόξο φυσικού, αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος».

Διευκρίνισε δε πως «γι’ αυτό τον λόγο και ο Όλυμπος, μέσω του Δήμου Δίου – Ολύμπου θα λάβει τη χρηματοδότηση για να δημιουργηθεί ένα τέτοιο τόξο, έτσι ώστε να αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του Ολύμπου, που είναι το εκπληκτικό φυσικό περιβάλλον αλλά και οι διαδρομές αρχαιολογικού και ιστορικού, διεθνούς ενδιαφέροντος».

Ο πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής Γιώργος Καραλής ανέφερε πως «είναι μεγάλη η χαρά να φιλοξενούμε για ακόμη μία φορά στον Όλυμπο αυτόν τον σημαντικό αγώνα. Είναι μια προσπάθεια, η οποία στηρίχθηκε πάρα πολύ από τον Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης. Αποτελεί μια κύρια διοργάνωση, όσον αφορά τον Όλυμπο, και δημιουργεί υπεραξία στην περιοχή».

«Είναι ο πρώτος μαραθώνιος που γίνεται στον Όλυμπο και γενικά είναι από τους πρώτους αγώνες ορεινού τρεξίματος σε αυτό το μυθικό βουνό. Είναι αρχέγονα τα μονοπάτια που έβγαλε στην επιφάνεια ο ορειβατικός μαραθώνιος και είμαστε εδώ για να τον στηρίξουμε», τόνισε ο αθλητής δρόμων αντοχής, πρωταθλητής κωπηλασίας και προπονητής δρόμων αντοχής Γιάννης Κουρκουρίκης και συμβούλεψε όλους όσοι σκέφτονται να συμμετάσχουν, να είναι έτοιμοι για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στο βουνό, αν και όπως είπε, «όλοι αυτοί που επιλέγουν τη δράση του τρεξίματος στο βουνό, έρχονται έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που θα τους παρουσιαστούν».

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου με εκδηλώσεις, βραβεύσεις και την τελετή έναρξης του Ορειβατικού Μαραθώνιου Ολύμπου 2024. Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν ομιλίες με θέμα το ορεινό τρέξιμο, τον εξοπλισμό για ορεινές δραστηριότητες και την ασφάλεια στο βουνό. Την ίδια μέρα θα γίνουν και οι απογευματινοί αγώνες 5 και 15 χιλιομέτρων της διοργάνωσης, που θα έχουν αφετηρία και τερματισμό το Καταφύγιο του Σταυρού.

Τέλος, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου θα δοθεί η εκκίνηση της μαραθώνιας διαδρομής που φτάνει στην κορυφή του Ολύμπου, στο Σκολιό σε υψόμετρο 2.908μ και προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία σε όλους τους δρομείς. Θα κλείσει η τρίτη μέρα με τις απονομές σε όλες τις κατηγορίες.

Πηγη: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ενημερωθείτε για ότι συμβαίνει τώρα στη Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε πρώτοι τις έκτακτες ειδήσεις & τα τελευταία νέα της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας.

Ροή Ειδήσεων

Sound Wave -

Ροή Ειδήσεων

Sound Wave -
Download the app