Το 2014 με ένα νόμο το υπουργείο υποδομών μετέφερε όλες τις αρμοδιότητες της αντιπλημμυρικής θωράκισης του πολεοδομικού συγκροτήματος στην περιφέρεια. Τότε το υπουργείο είχε μία κρατική δομή στη Θεσσαλονίκη με 80 υπαλλήλους. Αυτοί θα έπρεπε να έρθουν στην περιφέρεια, μαζί με τα χρήματα. Αυτό όμως δεν έγινε, τόνισε ο κ. Μπίλιας.
Ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει ένας σχεδιασμός για κάποια έργα που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπίσουν πλημμυρικά φαινόμενα. Είναι 123 έργα. Από τα 40 έργα άμεσης προτεραιότητας περίπου τα 16-17 σε φάση κατασκευής ή εκπόνησης μελετών.
Δήμαρχος Παύλου Μελά
Κυρίαρχο θέμα είναι το ρέμα του Ξηροποτάμου. “Υπάρχουν και άλλα που έχουν δρομολογηθεί και πάμε σε μία λύση με συνεργασία με τη περιφέρεια και λεφτά που βρέθηκαν από το ‘Αντώνης Τρίτσης’ και μιλάω για το ρέμα της Ευκαρπίας και για τα όμβρια ύδατα της Νικόπολης που σε κάθε βροχή γίνεται λίμνη” είπε ο κ. Δεμουρτζίδης και εκτίμησε ότι μέχρι τέλη Ιουνίου, Ιουλίου, αρχές Αυγούστου θα δημοπρατηθούν και τα δύο.
Για το ρέμα του Ξηροποτάμου, είπε ότι τελείωσαν οι μελέτες και είναι στη φάση αναζήτησης χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. 15 εκατ. ευρώ το κόστος.
Τόνισε ότι θα υποβάλουν αίτημα για την κήρυξη του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκη.
Comments are closed.