RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Αποδοκιμασίες στη δίκη για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Αποδοκιμασίες στη δίκη για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου

ΕΛΛΑΔΑ

18/11/202412:57

Αποδοκιμασίες στη δίκη για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου

Συγγενικά πρόσωπα της θανούσας αποδοκίμασαν τους κατηγορούμενους κατά τη μεταγωγή τους στα δικαστήρια της Έδεσσας.

Αποδοκιμασίες στη δίκη για τη δολοφονία της 41χρονης εγκύου

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο κλίμα ξεκίνησε νωρίτερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Έδεσσας η δίκη για τη δολοφονία της 41 ετών εγκύου, έγκλημα που διαπράχθηκε στις αρχές του χρόνου, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, με κατηγορούμενους τον 39χρονο σύντροφο του θύματος και τον 34χρονο φίλο του.

 

Συγγενικά πρόσωπα της θανούσας αποδοκίμασαν τους κατηγορούμενους κατά τη μεταγωγή τους στα δικαστήρια της Έδεσσας. Την ίδια ώρα, έξω από το δικαστικό μέγαρο, μέλη κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών πραγματοποίησαν συγκέντρωση, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ κρατούσαν πανό που έγραφε: «Καμία μόνη απέναντι στους κακοποιητές και γυναικοκτόνους και το σύστημα που τους γεννά».

Αφού συγκροτήθηκε σε σώμα το δικαστήριο (αποτελούμενο από τακτικούς και λαϊκούς δικαστές), η εισαγγελική Αρχή διάβασε το κατηγορητήριο. Κατά την πρώτη τοποθέτησή τους ενώπιον των δικαστών, οι δύο κατηγορούμενοι φάνηκαν να εμμένουν στους βασικούς ισχυρισμούς τους που είχαν διατυπώσει και κατά τις απολογίες τους στον ανακριτή (όταν κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι).

Ο 34χρονος σύντροφος δήλωσε ότι δεν έχει καμία σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται, ενώ ο 34χρονος συγκατηγορούμενός φίλος του ανέφερε ότι δεν έκανε αυτός τον φόνο.

Η αποδεικτική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση αστυνομικού που περιγράφει πώς έφτασαν οι διωκτικές Αρχές στη σύλληψη των δύο αντρών (διώκονται για ανθρωποκτονία με δόλο, διακοπή κύησης και ληστεία, από κοινού και σε βαθμό κακουργήματος, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία).

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, η άτυχη γυναίκα, η οποία βρισκόταν στην 7η εβδομάδα της κύησης (και θα γιόρταζε χθες τα 42α γενέθλιά της), έφερε θανατηφόρα τραύματα από μαχαίρι στην τραχηλική χώρα και στον αυχένα. Το φονικό διαπράχθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, στο διαμέρισμα του 39χρονου στην Καλαμαριά και το κίνητρο των δραστών φαίνεται πως ήταν η ληστεία.

Όπως περιγράφεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, οι δύο κατηγορούμενοι τοποθέτησαν το άψυχο σώμα της γυναίκας μέσα σε βαλίτσα – τύπου μπαούλο και το μετέφεραν στο σημείο, όπου εντοπίστηκε μία εβδομάδα αργότερα (σε δασική περιοχή κοντά στο Μονοπήγαδο, στα όρια των νομών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής), ύστερα από υπόδειξη του 34χρονου, που απευθυνόμενος στην ΕΛ.ΑΣ. ομολόγησε την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τους δύο κατηγορούμενους να μεταφέρουν το μπαούλο και να πετάνε μετά το έγκλημα διάφορα αντικείμενα σε κάδους απορριμμάτων και μεταξύ αυτών ένα στρώμα, πάνω στο οποίο εντοπίστηκαν ίχνη αίματος της δολοφονηθείσας. Είχε προηγηθεί η προσπάθεια του 39χρονου συντρόφου της να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των διωκτικών Αρχών, στέλνοντας διάφορα μηνύματα με δήθεν αποστολέα τη γυναίκα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202521:51

  Την ερχόμενη Παρασκευή (28/2), συμπληρώνονται δύο χρόνια από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Ως φόρο τιμής στα θύματα, πολλά κέντρα διασκέδασης θα παραμείνουν κλειστά το βράδυ της Παρασκευής, ενώ κάποιοι καλλιτέχνες έκαναν σχετικές ανακοινώσεις. Ένα από τα νυχτερινά κέντρα

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202520:52

  Στον «πάγο» παραμένει η χώρα μας και αύριο Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, καθώς η κακοκαιρία Coral συνεχίζει την επέλασή της φέρνοντας βροχές, χιόνια και τον υδράργυρο σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σε ανάρτηση του, ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας,

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202520:28

    Πειθαρχική δίωξη και αναστολή άσκησης καθηκόντων για διευθυντή σχολικής μονάδας στη Μαγνησία διέταξε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, ύστερα από περιστατικό τραυματισμού δύο μαθητών από συμμαθητή τους σε Γυμνάσιο της περιοχής. Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202520:03

  Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση που αφορά στην αγορά κτιρίου στην Σίνδο, πλησίον της Αλεξάνδρειας Πανεπιστημιούπολης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος, για την επέκταση των φοιτητικών εστιών. Η επένδυση ανέρχεται σε 1.850.000,00 ευρώ και είναι ενταγμένη στο

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202519:33

  Εκτός λειτουργίας έμεινε για περισσότερο από μιάμιση ώρα σήμερα (21/2) το Μετρό Θεσσαλονίκης.   Για το θέμα ρωτήθηκε και ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στο ERTNEWS, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν σε

ΕΛΛΑΔΑ

21.2.202518:21

  Ο Δημήτρης Πλακιάς, πατέρας που έχασε την κόρη του και τις δίδυμες ανιψιές του στο πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών απάντησε στον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη για τις πρωινές δηλώσεις του για τα Τέμπη. Συγκεκριμένα, ο ίδιος με ανάρτησή του,

Rthess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή