RThess Logo
Στείλτε τα μηνύματα σας live, πάρτε μέρος στη συζήτηση.
NOW ON AIR
Θέμα συζήτησης :
Άρχισε η δίκη σπιτονοικοκυράς μάνας και αδελφής για τον θάνατο της Φαίης (VIDEO)

Comments are closed.

Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Άρχισε η δίκη σπιτονοικοκυράς μάνας και αδελφής για τον θάνατο της Φαίης (VIDEO)

ΕΛΛΑΔΑ

02/12/202421:28

Άρχισε η δίκη σπιτονοικοκυράς μάνας και αδελφής για τον θάνατο της Φαίης (VIDEO)

Κατηγορούμενες για την τραγική κατάληξη της Φαίης, η μητέρα, η αδελφή και η σπιτονοικοκυρά του σπιτιού που έμεναν οι τρεις γυναίκες.

Άρχισε η δίκη σπιτονοικοκυράς μάνας και αδελφής για τον θάνατο της Φαίης (VIDEO)

Γράφει RTHESS NEWSROOM

 

Ξεκίνησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση δολοφονίας της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου, το πτώμα της οποίας είχε βρεθεί τον Οκτώβριο του 2021, σε πεζοδρόμιο, σε μικρή απόσταση από το σπίτι που έμενε, με κατηγορούμενες για την τραγική κατάληξη του θύματος, την μητέρα και την αδελφή της αλλά και την σπιτονοικοκυρά του σπιτιού που έμεναν οι τρεις γυναίκες.

Στην δικογραφία περιγράφεται η μαρτυρική που ζούσε η 23χρονη πλάι στις κατηγορούμενες, με την θεωρούμενη ως πρωταγωνίστρια του δράματος 57χρονη σπιτονοικοκυρά να χτυπά και να εξαναγκάζει το θύμα σε πορνεία και επαιτεία, υπό την πλήρη ανοχή και συγκάλυψη των άλλων δύο γυναικών.

 

Η μητέρα και οι αδελφή του θύματος, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, όχι μόνο δεν απέτρεπαν τους άγριους ξυλοδαρμούς και την εκμετάλλευση της Φαίης, αλλά συνέδραμαν στην δολοφονία. Η μητέρα ενίσχυε ψυχολογικά την βασική κατηγορουμένη σε όσα έκανε σε βάρος της κόρης της, ενώ η δεύτερη συγκάλυπτε όσα γίνονταν σε βάρος της αδελφής της.

Οι τρεις κατηγορούμενες, προσωρινά κρατούμενες για την υπόθεση, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, εμπορίας ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, διακοπής κύησης σε βαθμό κακουργήματος, επικίνδυνης σωματικής βλάβης αδύναμου ατόμου, απλής σωματική βλάβης κατά συρροή και συνέργειας σε εμπορία ανθρώπων. Το αδίκημα της διακοπής κύησης αφορά τη σπιτονοικοκυρά, καθώς η 23χρονη το διάστημα πριν την δολοφονία της κυοφορούσε το τέταρτο παιδί της.

Απέναντι στις τρεις γυναίκες βρίσκεται ο πατέρας, ο οποίος παρίσταται προς υποστήριξη της κατηγορίας και σήμερα ανέβηκε πρώτος στο βήμα του μάρτυρα.

Μετά από τρεις διακοπές της δίκης, ο Νίκος Μπακογιώργος που λίγο νωρίτερα άκουσε την πρώην σύζυγο του, την κόρη του και την βασική κατηγορουμένη να αρνούνται τις κατηγορίες, περιέγραψε στο δικαστήριο όσα βίωνε η μεγαλύτερη κόρη του στα χέρια των τριών γυναικών.

«Πέταξαν το παιδί μου σαν το σκυλί» είπε ο μάρτυρας αναφερόμενος τόσο στην διαχείριση της υπόθεσης από την Αστυνομία όσο και στον τρόπο που βρέθηκε νεκρή η Φαίη, τυλιγμένη σε μία κουβέρτα πλάι σε έναν κάδο μερικά μέτρα μακρυά από το σπίτι που έμεναν, οι κατηγορούμενες.

«Η Φαίη ήταν τεσσάρων μηνών έγκυος» είπε ο μάρτυρας, ο οποίος τόνισε πως ενημερώθηκε για την ανεύρεση της σωρού ένα μήνα μετά.

«Με ενημέρωσαν στις 11 Νοεμβρίου του 2021 ότι βρέθηκε νεκρή η κόρη μου στις 8 Οκτωβρίου του 2021 το πρωί. Αρχικά βρέθηκε από δύο γυναίκες. Η κόρη μου βρέθηκε έξω από ένα πάρκινγκ τυλιγμένη με μια κουβέρτα και στο κεφάλι μια σακούλα από πάνες. Ειδοποίησαν έναν άντρα να πάει εκεί. Σήκωσε αυτός την κουβέρτα με ένα ξύλο και πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία. Μετά το έκτο τηλεφώνημα πήγε αυτοκίνητο της Αστυνομίας εκεί. Ντροπή! Αίσχος! Και μου θάβουν το παιδί “άγνωστων στοιχείων”! Δύο αστυνομικά τμήματα! Έψαξαν μόνο στους σεσημασμένους. Είναι ένα μηδενικό η Αστυνομία. Πέταξαν το παιδί μου σαν το σκυλί…»

Πρόεδρος: Καταλαβαίνω ότι είναι δυσάρεστη η κατάσταση. Πρέπει να είστε ψύχραιμος. Αφού βρέθηκε από τον Οκτώβριο γιατί έγινε ταυτοποίηση τόσο αργά, ένα μήνα μετά;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω… εμένα δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο. Το μόνο που έμαθα είναι στις 11 Νοεμβρίου. Μας ανακοίνωσαν ότι την έθαψαν κιόλας.

Ο μάρτυρας έχει πει, οτι βοηθήθηκε από ιδιωτικό ερευνητή και την δικηγόρο του που εργάστηκαν αμισθί για να αποκαλυφθεί το έγκλημα. «Αν δεν βγαίναμε στα ΜΜΕ η Φαίη θα είχε περάσει ως «νεκρή ναρκομανής» κατέθεσε. Όπως είπε «Μέχρι το Πάσχα που την είδα τελευταία φορά, η Φαίη ήταν υγιέστατη. Δεν ξέρω τι λέει η πρώην, (μητέρα του θύματος) αλλά ήταν υγιέστατο το παιδί. Δεν έπασχε από τίποτα, ούτε ήταν ναρκομανής».

Η υπεράσπιση της βασικής κατηγορουμένης αντέδρασε όταν ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε ανθρωποκτονία με τον συνήγορο να σημειώνει πως «Πνευμονικό οίδημα λέει ο ιατροδικαστής, όχι ανθρωποκτονία. Να δούμε το μερτικό μας στο θάνατο, αλλά μέχρι εκεί. Με κουτσομπολιά της τηλεόρασης θα δικάσουμε;».

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει πολλές ημέρες καθώς στο δικαστήριο θα καταθέσουν περισσότεροι από 30 μάρτυρες.

 

 

 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο RTHESS NEWSROOM

Η συντακτική ομάδα του Rthess.gr αποτελείται από επαγγελματίες δημοσιογράφους, τα αποκλειστικά ρεπορτάζ των οποίων έχουν αναπαραχθεί από το σύνολο των ηλεκτρονικών και των έντυπων Μέσων ενημέρωσης της επικράτειας.

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

6.12.202412:09

Ο μαθητής Γυμνασίου παρουσίασε την εργασία του με τίτλο «Voyager 1 and 2: The Epic Journey in Vast Cosmic Sea», η οποία διακρίθηκε στο 1ο Βαλκανικό Θερινό Σχολείο Αστρονομίας και Αστροφυσικής, με θέμα «Ένα παιδί από τα Βαλκάνια μετράει τ’

ΕΛΛΑΔΑ

6.12.202411:31

  Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε το Πενταμελές Στρατοδικείο Θεσσαλονίκης στον 39χρονο που κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του 25χρονου οικιακού βοηθού από τη Σρι Λάνκα, η σορός του οποίου είχε βρεθεί, τον Φεβρουάριο του 2013, μέσα στην πισίνα της

ΕΛΛΑΔΑ

6.12.202411:15

  Με τη ζωή του κινδύνεψε ένας νεαρός τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια που κοιμόταν. Επενέβη η μητέρα του, η οποία έριξε σκεπάσματα πάνω στο στρώμα, πριν επεκταθούν οι φλόγες. Στην εκπομπή του Open μίλησε

ΕΛΛΑΔΑ

6.12.202410:56

  Περίπου μια εβδομάδα μετά την κακοκαιρία «Bora», νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα σε Δωδεκάνησα και νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Σήμερα το πρωί ήχησε το 112 στα κινητά των κατοίκων της Σάμου της Χίου, της

ΕΛΛΑΔΑ

6.12.202410:47

  Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Κομοτηνής.

ΕΛΛΑΔΑ

6.12.202410:38

  Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Παρασκευή (06-12-2024) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.     Πιο αναλυτικά:   Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται 1) Σήμερα Παρασκευή (06-12-2024)

thess

Επικαιρότητα

ADVERTORIAL

6.12.202410:58

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή