Σε απέραντο σκουπιδότοπο έχει μετατραπεί το κέντρο της Θεσσαλονίκης μια μέρα μετά την Πρωτοχρονιά.
Τόνοι από σκουπίδια «πλημμύρισαν» τους δρόμους. Αποτσιγαρα, υπολείμματα φαγητών και σκισμένα φαναράκια συνθέτουν το τοπίο στο κέντρο της πόλης.
Παντού φύλλα από δέντρα αφημένα μέρες και βρώμικα πεζοδρόμια.
Υπάλληλοι του δήμου βγήκαν από νωρις το πρωί για να καθαρίσουν με σκούπες χειρός, χωρίς να έχουν βοήθεια απο μηχανήματα καθαρισμού.
Υπολογίζεται ότι μαζεύτηκαν πάνω από 60 τόνοι σκουπιδιών.
Χάλια – Σκουπίδια παντού στην #Θεσσαλονίκη μετά την Πρωτοχρονιά – https://t.co/TLuPz89XmJ pic.twitter.com/qdcbKHOdm8
— Radio Thessaloniki (@RThessaloniki) January 2, 2024
Σημειώθηκαν αρκετές καταστροφές ειδικότερα στην πλατεία Αριστοτέλους. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες και τα βίντεο του Ράδιο Θεσσαλονίκη δεκάδες κολωνάκια και σιδερένιοι κάδοι ξεχαρβαλώθηκαν και καταστράφηκαν.
Ακούστε το ρεπορτάζ της Βάσιας Γκανάρα, αλλά και τις μαρτυρίες ακροατών – πολιτών της Θεσσαλονίκης
Γίνεται προσπάθεια να καθαριστεί η πλατεία Αριστοτέλους με τις σκούπες, ενώ σάρωθρα και μικρά οχήματα είναι ακινητοποιημένα λόγω βλαβών.
Ιδια είναι η κατάσταση και στην οδό Αγίου Δημητρίου με τους κάδους να είναι στην πλειοψηφία τους ξεχειλισμένοι.
Βρωμιά και σκουπίδια και στην Αγίου Δημητρίου στην #Θεσσαλονίκη – https://t.co/TLuPz89XmJ pic.twitter.com/yfsJrpXEnQ
— Radio Thessaloniki (@RThessaloniki) January 2, 2024
Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης Κώστας Φουντούκης, αναφέρει στο Ράδιο Θεσσαλονίκης 94,5 πως ο δήμος Θεσσαλονίκης χρωστάει στο συνεργείο 1,8 εκ. ευρώ. «Δεν έχουμε οχήματα και εξοπλισμό και ανάλογο προσωπικό. Είναι μεταβατική περίοδος λόγω της αλλαγής διοίκησης ενώ υπάρχουν πολλά προβλήματα στο προσωπικό. Εμείς οι εργαζόμενοι κάνουμε ότι μπορούμε.»
photo & video ρεπορτάζ: Βάσια Γκανάρα
Comments are closed.