Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τις επίσημες ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.
Φαίνεται να κλειδώνει η 9η Απριλίου σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Το κλίμα πόλωσης καλά κρατεί με τους πολιτικούς αρχηγούς να είναι έτοιμοι να διασταυρώσουν τα ξίφη τους.
“Πάντα δουλεύουμε και προσπαθούμε για να προοδεύσει η Ελλάδα” δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός στον καθιερωμένο εβδομαδιαίο απολογισμό.
Στο επίκεντρο του απολογισμού βρέθηκαν το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους, οι ρυθμίσεις οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και η βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού.
Στη δημοσιότητα δόθηκε το 75% των υποψηφίων στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.
Αναλυτικά τα ονόματα στο rthess.gr
Αντιπαράθεση φαίνεται να έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ με τον Παύλο Πολάκη να απειλεί με αποχώρηση από τα ψηφοδέλτια.
“Προφανώς από λάθος ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΑΚΗΣ δεν συμπεριελήφθη στην ανακοίνωση των ονομάτων για τους υποψηφίους στα Χανία. Μέχρι να διορθωθεί το “λάθος” δεν ισχύει ούτε η δική μου υποψηφιότητα” ανέφερε μεταξύ άλλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
“Οι αποφάσεις για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος” απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.
“Το διακύβευμα, των επόμενων εκλογών είναι αν ο λαός θα προτιμήσει αυτούς που είναι έτοιμοι να θυσιάσουν τα πάντα για το καλό όλων ή αυτούς που είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να είναι στην εξουσία” δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στην Καθημερινή.
Για τις συντάξεις, τα κόκκινα δάνεια που αφορούν στην πρώτη κατοικία και τις διατάξεις για την επαναφορά των 72 και 120 δόσεων, μίλησε στο ΣΚΑΙ ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Ανακοίνωσε νέα μόνιμη αύξηση των συντάξεων για το επόμενο έτος
Τον Απρίλιο θα ξεκινήσει η ρύθμιση για τις 72 και 120 δόσεις
Ο Υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι την Τρίτη θα κατατεθεί τροπολογία για τη βελτίωση του εξωδικαστικού μηχανισμού
Εντός Μαρτίου η εφάπαξ καταβολή στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά καθώς και η προκαταβολή για τις εκκρεμείς επικουρικές.
Την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του Market Pass, για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους.
Στην Τουρκία ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο η αμερικανική βοήθεια μετά τον σεισμό και η ένταξη Σουηδίας – Φινλανδίας στο NATO.
Θετικά μεν, επιφυλακτικά δε, αντιμετωπίζει η Αθήνα την αλλαγή ρητορικής της Άγκυρας, μετά τους φονικούς σεισμούς.
«Πρέπει να υπάρξει αποκλιμάκωση των διμερών σχέσεων και να μην περιμένουμε άλλη καταστροφή για να δουλέψουμε μαζί» δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.
Πενήντα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια καθ΄οδόν για την Τουρκία
Πρόκειται για 7,5 τόνους φάρμακα, 5 τόνους ιατρικό υλικό, περισσότερα από 20.000 είδη πρώτης ανάγκης.
Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί ο υπουργός Εξωτερικών
Ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει αύριο στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το πρώτο θέμα συζήτησης του Συμβουλίου θα είναι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.
Μέσα στο επόμενο 10μηνο θα έχουν καταστευαστεί τα επιπλέον 35 χιλιόμετρα του φράχτη στον Έβρο σύμφωνα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στο ΣΚΑΙ
Για τον θάνατο του 2,5 ετών παιδιού στη Θεσσαλονίκη που φιλοξενείτο στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.
Σημαντικές οι ιστολογικές εξετάσεις, αλλά μόνο ένας ιατροδικαστής μπορεί να σχηματίσει πλήρη εικόνα, τόνισε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ.
Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο «αντίο» στον Δήμαρχο Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ.
Η κηδεία έγινε στη μία μετά το μεσημέρι, στην Ιερά Συναγωγή Ιωαννίνων παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.
Comments are closed.