Τον 4ο γύρο στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ εγκαινίασαν Νίκος Δένδιας και Άντονι Μπλκίνκεν.
Ο σεισμός στην Τουρκία κάποια στιγμή θα δημιουργήσει το θεμέλιο για να λυθούν οι διαφορές “Ελλάδα και Τουρκία είναι εταίροι και φίλοι. Θέλουμε να επιλύουμε διπλωματικά τις διαφορές και να αποφεύγουμε τις απειλές που αυξάνουν την ένταση”, υπογράμμισε ο κ. Μπλίνκεν.
Χαρακτήρισε, τη χώρα μας ως “βασικό στρατηγικό κόμβο που μπορεί να καταστεί και κόμβος ενέργειας για να συνδέσει την Ευρώπη και την Αφρική”.
Η συνεργασία Ελλάδας και ΗΠΑ είναι ισχυρή και προωθεί τα κοινά μας συμφέροντα, και την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα, ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.
Ρωτήθηκε για το Τουρκολυβικό μνημόνιο Το χαρακτήρισε παράνομο και ανυπόστατο, κάτι με το οποίο συμφώνησε ο Αμερικανός ομόλογός του.
Με τον Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία οδήγησε σε μεγαλύτερη ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Πρόσθεσε ότι ο ρόλος των ΗΠΑ δεν μπορεί να περιορίζεται στην πώληση όπλων στην Ελλάδα.
Εχουν κρίσιμο ρόλο να διαδραματίσουν ασκώντας πιέσεις στην Τουρκία τόνισε
Η επίσκεψη Μπλίνκεν, στην Ελλάδα σηματοδοτεί την ακόμη πιο ενεργή και με όλους τους τρόπους συμμετοχή της χώρας μας στους επικίνδυνους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς αναφέρει το ΚΚΕ.
… Πορείες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στη χώρα μας
Στις 18:30 μέλη της ΚΝΕ θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Αγίας Σοφίας ενώ για τις 19:00 υπάρχει κάλεσμα στο Άγαλμα Βενιζέλου από την ΟΚΔΕ και αριστερές οργανώσεις.
Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές ανακοίνωσε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες χθες υπήρξε επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή, σε καλό κλίμα, με πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη.
Ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να είπε ότι «φεύγω τώρα που η παράταξη είναι ισχυρή και είμαι σίγουρος ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές».
Οργισμένος με τη Δύση εμφανίσθηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στο διάγγελμα του στη ρωσική τον ένα χρόνο από την εισβολή στην Ουκρανία.
Ανακοίνωσε την αναστολή της συμμετοχής της Ρωσίας στη συνθήκη New Start με τις ΗΠΑ για τα πυρηνικά όπλα..
Για “ανεύθυνη” απόφαση της Ρωσίας έκανε λόγο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, αναφέροντας ότι οι ΗΠΑ θα παρακολουθήσουν προσεκτικά για να δουν τι κάνει στην πραγματικότητα η Μόσχα.
Κανείς δεν επιτίθεται στη Ρωσία. Η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος, η Ουκρανία είναι το θύμα της επίθεσης» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.
Νέα επίθεση στη Χερσώνα… την ώρα της ομιλίας Πούτιν εκτοξέυτηκαν ρωσικοί πύραυλοι. Σκοτώθηκαν 6 και 12 τραυματίστηκαν σε αγορά και σε στάση δημόσιων συγκοινωνιών ανακοίνωσε ο Ουκρανικός στρατός .
Έξι οι νεκροί από τον νέο ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε χθες την Αντιόχεια της Τουρκίας, σύμφωνα με το CNN Türk.
294 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι 18 -εκ των οποίων- σοβαρά, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κότζα.
Δυο εβδομάδες μετά τις πρώτες καταστροφικές σεισμικές δονήσεις τα θύματα σε Τουρκία και Συρία ξεπέρασαν τις 47.000.
Θα λογοδοτήσουν όσοι ευθυνοντται για τους νεκρούς είπε ο Ερντογαν
Σοκ από καταγγελία καθηγήτριας του ΑΠΘ.
Καταγγέλει ότι συνάδερφος της του τμήματος Ψυχολογίας κρατήθηκε όμηρος για σχεδόν τρεις ώρες το απόγευμα της Παρασκευής απο 20 φοιτητές που θεώρησαν υψηλό το ποσοστό των απορρίψεων στις τελευταίες εξετάσεις.
Οι φοιτητές εισέβαλαν στο γραφείο της, απαιτώντας να αλλάξει την βαθμολογία στις εξετάσεις.
Διαψεύδουν την καταγγελία φοιτητές.
O Aναστάσης Παπασοτυγιαννούδης, φοιτητής στο τμήμα ψυχολογίας, μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.
Δεκάδες χιλιάδες οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας του market pass.
Σήμερα δέχεται αιτήσεις για ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3 και 4. Από αύριο τα υπόλοιπα.
Η πρώτη καταβολή θα γίνει στις 3 Μαρτίου.
Διαβεβαιώσεις για την ολοκλήρωση του Παιδιατρικού νοσοκομείου εντός χρονοδιαγράμματος παρείχε σήμερα από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Υγείας. Αφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η Πολιτεία να συνδράμει και οικονομικά .
“Όχι απλώς δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά το 2025 η Θεσσαλονίκη να έχει Παιδιατρικό Νοσοκομείο με 33 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ Παίδων ανέφερε.
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.